Tuba Nur Sönmez Kuveyt Büyükelçisi Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Biyografisi? TubaNur Sönmez Kuveyt büyükelçisi? Kuveyt Büyükelçisi Kimdir?

06.04.2022
Tuba Nur Sönmez Kuveyt Büyükelçisi Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Biyografisi? TubaNur Sönmez Kuveyt büyükelçisi? Kuveyt Büyükelçisi Kimdir?

Tuba Nur Sönmez Kuveyt büyükelçisi Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? TubaNur Sönmez Kuveyt büyükelçisi? Kuveyt Büyükelçisi Kimdir?

Tuba Nur Sönmez hanımefendiye hayırlı olsun dileklerimizi sunarız öncelikle.

Türkiye’nin 35 ülkedeki büyükelçiliği ile bir daimi temsilciliğine atama yapıldı. Listede, Avrupa’nın önemli başkentleri Brüksel, Zagreb, Helsinki ve Stokholm de yer aldı.

Tebligatları Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı.
Danimarka, Finlandiya, İsveç, Letonya, Macaristan, Venezuela, Güney Kore, Pakistan ve Kuveyt de atama yapılan ülkeler arasında yer aldı.

Avusturya’ya, Birleşmiş Milletler Viyana Daimi Temsilcisi olarak Levent Eler’in ataması yapıldı.
Madagaskar/Antananarivo İshak Ebrar Çubukçu

Moritanya/Nuakşot Akif Menevşe

Kuveyt/Kuveyt Tuba Nur Sönmez

Merakla araştırılan Tuba Nur Sönmez Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Tuba Nur Sönmez Cumhurbaşkanlığı Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

Tuba Nur Sönmez Afrika ülkeleri ilişkilerinde yaptığı başarılı çalışmaları ile takdir edilen bir isim.

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı olan Tuba Nur Sönmez Twitter’da @tubanursonmez kullanıcı adı ile bulunur. 6 Bin civarında takipçisi vardır.

Tuba Nur Sönmez Twitter profilinde aşağıdaki bilgiler yer alır.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Danışmanı • Advisor to The President of Türkiye • Political Science/International Relations/Culture/Art/Media/Human Rights/Civil Society

Tuba Nur Sönmez‘in Ankara’da yaşadığı biliniyor.

Tuba Nur Sönmez hakkında internet ortamında daha fazla bilgi bulunmuyor.

Tuba Nur Sönmez hakkında açık kaynaklarda paylaşılan bir haber şu şekildedir. Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Tuba Nur Sönmez, Gine Bisau Dışişleri Bakanı Sayın Suzi Barbosa Hanımefendi’yi Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi’nde ağırladı. Dışişleri Bakanlığı Afrika Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer’in de eşlik ettiği görüşmede Sönmez, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi’nin faaliyetleri hakkında Sayın Bakan’ı bilgilendirdi.

6 Nisan 2022 günü Dışişleri Bakanlığı, 36 kişilik atama yaptı.

Tuba Nur Sönmez‘de Kuveyt Büyükelçisi oldu, hayırlı olsun dileriz.

Bir Önceki Kuveyt Büyükelçisi Kimdir?

Ayşe Hilal Sayan Koytak

1979 yılında İstanbul’da doğmuştur.

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde lisans, Duisburg-Essen Üniversitesi Bilgisayar ve İletişim Mühendisliği Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans yapmıştır.

2003-2005 yılları arasında Siegen Üniversitesi’nde (Almanya) Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2005 yılında AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı’nda başladığı Danışmanlık görevini 2008 yılına kadar sürdürmüştür. 2008-2014 yılları arasında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Dış Politika Danışmanlığı’nı yürütmüş, 2014-2016 yılları arasında Başbakanlık Müşaviri, 2016 yılında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Büyükelçi Ayşe Hilal Sayan Koytak, 26 Ekim 2017 tarihinde Kuveyt Devleti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atanmıştır.

Evli ve iki çocuk annesi olan Sayan Koytak, çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Tuba Nur Sönmez

You cannot copy content of this page