Felsefeyi bir eleştirme ve tespit etme faaliyeti olarak tanımlayan düşünür kimdir?

06.03.2022
Felsefeyi bir eleştirme ve tespit etme faaliyeti olarak tanımlayan düşünür kimdir?

felsefeyi bir eleştirme ve tespit etme faaliyeti olarak tanımlayan düşünür kimdir?

Çünkü felsefe dediğimiz şey tam olarak budur. Felsefenin amacı düşünmek,sorgulamak,fikir üretmek ve bu yönde herhangi bir sonuca,hakikate ulaşmaktır.

Filozof kelimesinin aslı Yunanca filasofostur. Fila ve sofos kelimelerinden meydana gelen bu kelime hikmeti seven, bilgelik dostu anlamına gelmektedir. Arapçada feylesûf, Osmanlı Türkçesine ise feylesof olarak geçen bu kelime Fransızcada filozof olarak telaffuz edilmiştir.

Felsefe (Yunanca: φιλοσοφία, philosophia, “bilgelik sevgisi” veya “hikmet arayışı”); varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili özsel sorunlara ilişkin yapılan çalışmalardır. Felsefe düşünce sanatı olarak da bilinir.

Karl Marx, 19. yüzyılda yaşamış Alman filozof, politik ekonomist ve bilimsel sosyalizmin kurucusu. Bir müddet gazetecilik de yapan Marx, iktisadi ve beşerî konularda eleştirel fikirler ve tespitler ortaya koymuştur

Karl Marx’ın tarifine göre ise felsefe “dünyayı değiştirip yeni bir dünya kurmadır.” Bir Türk filozofu olan Hilmi Ziya Ülken’e göre ise felsefebir eleştirme ve tespit etme faaliyetidir”

You cannot copy content of this page