Şule Yüksel Şenler kimdir ? Huzur Sokağı – Şule Yüksel Şenler

28.02.2022
Şule Yüksel Şenler kimdir ? Huzur Sokağı – Şule Yüksel Şenler

Şule Yüksel Şenler, Türk yazardır.

Şule Yüksel Şenler29 Mayıs 1938 de Kayseri’de doğmuştur.

Şule Yüksel Şenler 28 Ağustos 2019 yılında İstanbul’da vefat etmiştir.

Ailesi aslen Kıbrıslıdır. Küçükken ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti. Öğrenimini ortaokul ikinci sınıfta bıraktı. Bir terzinin yanında çalışmaya başladı.

Aslen Kıbrıslı olan ve küçük yaşlardayken ailesinin İstanbul’a göç ettiği Şenler, Koca Ragıp Paşa İlkokuluna giderken ailenin ekonomik durumu bozuldu. 

Annesi kalp krizi geçirip yatağa düşünce Şenler, öğrenimini ortaokul ikinci sınıfta bırak zorunda kaldı.

Yazıları ve konferanslarıyla 1960-70’li yıllara damgasını vuran Şule Yüksel Şenler’in hayatı mücadelelerle geçti.

Huzur Sokağı adlı eser; Bilal adında imanlı bir gencin kendi yaşam tarzından uzak olan bir kıza aşık olmasını ele alıyor. Aynı zamanda bizlere evdeki hesabın çarşıya uymayacağını da vurguluyor. Kesinlikle her sayfasında merak uyandıran ve diğer yaprağı merak ettiren bir roman.

İlk defa 1970 yılında yayımlanan Huzur Sokağı‘nı, altı yedi yıldan bu yana Timaş Yayınları basıyor. Timaş Yayınları editörü Osman Okçu’dan aldığımız bilgeye göre, kesin bir bilgi olmamasına rağmen kitabın satış rakamı tahminen 1 milyon civarında

Huzur sokağı bir roman klasiği… Satış rekorları kırmış, her yaştan ve her kesimden onbinlerce insanımız tarafından aynı ilgi ve heyecanla okunan bir eser olarak haklı şöhret kazanmıştır. Birleşen yollar adıyla sinemaya da aktarılmış ve halkımızın büyük ilgi ve teveccühünü kazanmıştır.

Kitap Edebiyat Roman (yerli)

Demet Tezcan’ın kaleme aldığı ve Şule Yüksel Şenler’in hayatını konu alan kitap bir dönemi de mercek altına alıyor. … Oysa Huzur Sokağı da Şule Yüksel Şenler de bir roman veya masaldan ibaret değil, yaşanmış bir gerçek olarak hâlâ hayatta ve yakınımızda duruyorlar.

You cannot copy content of this page