Mr. Beast kimdir? Mr. Beast kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

09.05.2023

MrBeast mahlasıyla anılan Jimmy’nin gerçek adı Jimmy Donaldson’dur. Jimmy Donaldson, 7 Mayıs 1998 yılında Amerika’da dünyaya geldi. Mr. Beast, bir YouTuber, iş insanı ve hayırseverdir.

2016 yılında Greenville Hristiyan Akademisi’nden mezun olan Donaldson, Newsweek’e göre YouTuber olarak tam zamanlı bir kariyer yapmak için üniversite eğitimini bırakmıştır. Keemstar ile çevrimiçi bir röportaj sırasında Donaldson, Crohn hastalığı olduğunu belirtmiştir. “MrBro” adlı bir kanala sahip olan CJ Donaldson adında bir ağabeyi vardır. Donaldson, YouTube’da video yüklemeye 2012 yılında, 13 yaşındayken “MrBeast6000” adlı kanal ile başlamıştır, 6000 abone Sahibi olunca “MrBeast6000” adındaki şarkısını çıkarmıştır.

2017 yılında yüklediği “100.000’e kadar saymak” konulu videosuna kadar aldığı görüntülenme sayısı düşük kalmış, bu videodan sonra videolarını yükledikçe ise Donaldson’un bilinirliği artmıştır. Mart 2023 itibarıyla Donaldson’un YouTube’da 145 milyon abonesi ve 24 milyardan fazla görüntülenmesi bulunmaktadır ve Dallas merkezli yetenek yönetimi şirketi Night Media tarafından menajerlik görevi üstlenilmektedir. Donaldson’un yüklediği videolar genel olarak yüksek miktardaki para ve değerli eşyaları evsizler, Twitch yayıncıları veya rastgele kişilere bağışlamasını konu alır.

Ayrıca pek çok rekor kırma denemesi ile yarışma düzenlemekte olup, bunların sonucunda kazanan kişilere para ödülü de vermektedir. Donaldson ayrıca T-Series ve PewDiePie arasında meydana gelmiş abone sayısı yarışmasında PewDiePie’ı desteklemiş ve bu hususta çeşitli videolar ve yardım kampanyaları yayınlamıştır.

You cannot copy content of this page