Güher Sinem Büyüknalçacı kimdir nereli?

08.06.2021
Güher Sinem Büyüknalçacı kimdir nereli?

1979 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümünden 2003 yılında mezun oldu.   

2006 yılında Muhasebe Uzmanlığı görevini yaptı. 2009 yılında Muhasebe Denetmenliği  eğitimini  1. olarak tamamlandıktan sonra, önce İstanbul sonra Yalova Defterdarlığında çalıştı.        

2013 yılında Çanakkale Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. 2014 yılında Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü M.B.A. (İşletme Masterı) alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

2015 yılında İngiltere de başladığı University Of Portsmouth’ta Master Of Public Administration (Kamu Yönetimi Master’ı ) tamamladı. Rights Of Disabled Adults in UK and Inference for Turkey (Birleşik Krallıktaki Engelli Yetişkin Hakları ve Türkiye Açısından Çıkarsımlar) konulu master tezini vererek mezun oldu.

İngiltere de bulunduğu müddetçe İngiltere ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde engellilerle ilgili inceleme ve gözlemlerde bulundu.Yüksek lisans yaparken MATEMAN (KANKA) isimli engellilerin ve onların ailelerinin rehabilitasyonunu konu alan bir stratejik plan hazırladı. Belli aralıklarla görevli olduğu ilçelerde uygulamaya koydu.

Görev süresince; “Bir Avuç Toprak-Bir Milyon Şehit”, “Kitap Okunur Her Yerde”,  “Engellilerin Haftası Kültür ve Sanat Etkinlikleri” gibi projeleri uyguladı.    

DÖNEM İKİNCİSİ

27 Aralık 2016 tarihinde Kaymakamlık Kursunu dönem 2.si olarak bitirip sonra ilk görev yeri olarak Karacasu Kaymakamlığında, 17.09.2018 tarihinde Malatya-Yazıhan Kaymakamlığı görevi döneminde aynı zamanda İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kültür Turizm İl Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden sorumlu Vali Yardımcılığına vekalet etti.      

10 Ocak 2019 tarihinde Türk İdareciler Derneği tarafından yılın idarecisi seçilerek Özel Hizmet Ödülünü almıştır. 24 Ocak Elazığ depreminde deprem çalışmalarından sorumlu Vali Yardımcılığına vekalet etti.       

13.07.2020 tarihli ve 2020/352 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile 27.07.2020 tarihinde Diyarbakır Çınar’daki görevine başladı.         

Çok iyi derecede İngilizce  bilmektedir.

You cannot copy content of this page