Ece Güner kimdir nerelidir? Ece Güner boşandı mı?

04.05.2023

Ece Güner kimdir nerelidir? Ece Güner boşandı mı?

1996’da Güner Hukuk Bürosu’nu kuran Av. Ece Güner Toprak, Merger Market ve Reuters sıralamalarında en iyi avukatlardan biri olarak yer almıştır. Buna göre 10 yılda Türkiye’de en çok Doğrudan Yatırım projesinde hukuki danışmanlık yapan 5 avukattan biridir. Ayrıca Ece Güner Toprak, eski milletvekili Erdoğan Toprak’ın eşi idi fakat ayrıldılar. Toprak iyi derecede Türkçe, Fransızca, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Ece Güner Toprak; Fransa’da, Türkiye’de ve ABD’de eğitim görmüştür. Paris, Sorbonne Hukuk Fakültesinde eğitim aldıktan sonra ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’den 1993 yılında mezun olmuştur. 1994 yılından beri İstanbul Barosu’na kayıtlıdır.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ece Güner ”Evli değilim, geçen yıl boşandım. Bu “ucube sisteme” karşı mücadele etmiş, 4 kitap yazmış, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem anayasasının mimarlarından biri olarak adayım. Sn. Akşener’in çalışmalarımı takdir etmesi sonucu İyi Parti’den aday oldum.” dedi.

Ece Üner başarısını eski eşine bağlanmasına isyan ederek ”Herkesin sustuğu bir dönemde cesaretle “Başkanlık” Sistemine karşı mücadele ettim, 4 kitap yazdım, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin mimarlarındanım… Ama KADIN olduğum için başarım eski eşime bağlanmaya çalışılıyor. İşte bu zihniyetle mücadele edeceğiz” açıklaması yaptı.

Millet İttifakı’nda Erdoğan Toprak, CHP İstanbul 3. Bölge 2. sıradan aday gösterilirken, Ece Güner ise İYİ Parti İstanbul 2. Bölge 4. Sıradan aday gösterildi. Haklarında çıkan haberlerde ikilinin evli olduğu yazılırken konuyla ilgili açıklama Ece Güner’den geldi. Ece Güner Erdoğan Toprak ile boşandıklarını açıkladı.

You cannot copy content of this page