Ümit Sayın’ın eşi Eda Modoğlu kimdir? Eda Modoğlu kaç yaşında? Doğum tarihi, gençliği?

03.06.2023

Ümit Sayın’ın eşi Eda Modoğlu kimdir? Eda Modoğlu kaç yaşında? Doğum tarihi, gençliği?

Magazin dünyasında bazı dönemler adı gündeme geldi.

Bir dönem, Seren Serengil’in arkadaşı olarak adını duyurmuştu.

Aslen Erzurumlu’dur.

Babası ünlü kayak hocası Turan Hoca lakaplı merhum Turan Modoğlu’dur.

2019 senesinde, 12 yıllık arkadaşlığın ardından güfteci, bestekar ve şarkıcı Ümit Sayın ile evlendi.

Bir dönem Seren Serengil’in arkadaşı olarak adından söz ettiren Eda Modoğlu, aslen Erzurumludur. Babası ünlü kayak hocası Turan hoca lakaplı merhum Turan Modoğlu’dur. 2019 senesinde 12 yıllık arkadaşlığın ardından güfteci, bestekar ve şarkıcı Ümit Sayın ile 23 Aralık 2019’da evlendi. Ümit Sayın, 26 Nisan 1970’de İzmir’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de bitirdiktan sonra Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi İktisat Bölümü’nde eğitim hayatına sürdü. Lakin müzik kariyeri için ardından bu bölümü yarıda bıraktı.

Ümit Sayın’ın yaşamını değiştiren olay 1990 senesinde Sezen Aksu’nun İzmir’de verdiği bir konser sırasında değişti. Sahneye çıkarak Sezen Aksu’ya bir parçada eşlik eden Ümit Sayın, ardından ünlü sanatçıdan vokalisti olması için teklif aldı. İstanbul’a geldikten sonra bir süre Timur Selçuk’tan klasik gitar eğitimi aldı. Fuat Güner’in stüdyosunda 2 yıl çalışan sanatçı, 1991 senesinde ilk bestelerini yapmaya başladı. Bunun yanı sıra bazı stüdyo vokalleri ve reklam müzikleri için çalıştı.

Stüdyoda vokal ve reklam müziği çalışmaları sırasında tanıştığı Ozan Çolakoğlu ardından bir çok çalışmada yer aldı. 1992 senesinde Harun Kolçak ve Sezen Aksu’ya vokalistlik yapan Ümit Sayın, aynı dönem Deniz Arcak’ı şöhrete kavuşturan “Zehir Ettin” ve “Vurur” adlı parçaların söz ve müziklerini yazdı. 1993 senesinde Ajda Pekkan’a vokalistlik yapmaya başladı. Aynı yıl Emel Müftüoğlu, Leman Sam, Hakan Peker, Seden Gürel ve Burak Kut için söz ve besteler yaptı.

You cannot copy content of this page