Prof.Dr. Fuat Keyman kimdir? Fuat Keyman kimdir?

21.02.2023

Fuat Keyman 1958 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi bölümünden mezun olarak tamamlamıştır.

Yüksek lisansıda aynı üniversitede tamamlamıştır. Doktorasını ise Kanada’da Carleton University’de yapmıştır. Keyman, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Buna ek olarak Koç Üniversitesi Küreselleşme ve Demokratikleşme Araştırma Merkezi direktörlüğü ve Ekonomi ve Dış Politika Arrucu yönetim kurulu üyeliği görevlerini yapmaktadır.

Türkiye’de ve yurtdışında yayımlanmış çok sayıda kitap ve makale çalışması bulunan Keyman’ın başlıca kitapları; İç içe Çatışmalar: Türkiye’de Milliyetçilik, Türkiye’nin Yeniden-İnşası: Küreselleşme, Alternatif Moderniteler, Demokrasi; Değişen Dünyada Türk Siyaseti; Küreselleşen Dünyada Vatandaşlık: Avrupa Soruları, Türkiye Deneyimleri; Küreselleşme, Devlet, Kimlik/Farklılık; Küreselleşme, Avrupalılaşma ve Türkiye’de Vatandaşlık; Türkiye’nin İyi Yönetimi; Değişen Dünya, Dönüşen Türkiye.

You cannot copy content of this page