Naci Görür nerede oturuyor, İstanbul? Naci Görür nerede yaşıyor? Alevi mi?

28.02.2023

Naci Görür nerede oturuyor, İstanbul? Naci Görür nerede yaşıyor?

Naci Görür (d. 1947, Elazığ), Türk jeolog, deprem bilimci, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanı ve akademisyen. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Görür, havza analizi ve depremsellik konusunda araştırmaları ile tanınmaktadır. Prof. Dr. Naci Görür İTÜ’de görev yapmaktadır. Ünlü jeolog ve deniz jeolojisi uzmanıdır. Naci Görür hakkında merak edilen sorulardan biri de ünlü bilim adamının alevi olup olmadığıdır. Naci Görür Elazığ’da dünyaya gelmiştir. Alevi olup olmadığı bilinmemektedir.

Ünlü bilim insanı Naci Görür’ ün özel hayatıyla ilgili sorularda sık sık gündeme gelmektedir. Ünlü jeoloğun eşi Ayten Akyıldız Görür’ dür. Ayten Akyıldız Görür ile Naci Görür 1973 yılında nikah masasına oturmuşlardır.

Katılmış olduğu TV kanallarında yapmış olduğu jeolojik araştırmaları halk ile paylaşan Naci Görür TV programlarının sık sık konuk etmek istediği bir isimdir. Naci Görür birçok kanalın programlarında yer almaktadır. Başta FOX TV, Habertürk, TV100 ekranlarında halkı bilinçlendirmektedir.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesidir. Havza analizi ve depremsellik konusunda araştırmaları vardır. Marmara Denizi ve deprem konusunda çalışan ve kamuoyunu bilgilendiren bilim insanlarındandır.

Naci Görür Kariyeri

1967’de İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde lisans ve 1971’de yüksek lisans öğrenimini tamamladıktan sonra 1973’e kadar İTÜ’de öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1977’de Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile İngiltere’de Imperial College of London’da doktora yaptı.

Naci Görür 1978’de Türkiye’ye dönerek İTÜ’de 1983’te doçent, 1989’da profesör oldu. 1983 yılında, 40 yaşını aşmamış, parlak bilim insanlarına verilen TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü kazandı. 2004’te İstanbul NATO Zirvesi’nde verilen Barış ve Güvenlik İçin Bilim Ödülü’nü (NATO Bilim Ödülü) aldı.

1997 yılında Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) seçilen Prof. Dr. Naci görür, 2011’de TÜBA üyelerinin hükûmetçe atanmasını öngören yasa değişikliği ile birlikte bu kurumdan istifa eden bilim insanlarından biridir. Bilim Akademisi asli üyesidir.

17 Ekim 2022 itibarıyla Elsevier ve Stamford Üniversitesinin her yıl yaptığı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Bim Akademisi adresi altında yer almıştır.

You cannot copy content of this page