Jesse James kimdir? Jesse James kim öldürdü? Jesse James nasıl oldu?

24.05.2023

Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemizde Jesse James kimdir? Jesse James kim öldürdü? Jesse James nasıl oldu? sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Jesse James kimdir? Jesse James kim öldürdü? Jesse James nasıl oldu? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Kentucky’den Missouri’ye göç etmiş ve Liberty’deki Liberty Kolejinin kurulmasını sağlamıştı. Robert James Altına Hücum sırasında Kaliforniya’ya gitti ve Jesse henüz 3 yaşındayken orada öldü.

Jesse James, 1869’dan 1881’e kadar geçen uzun 12 yılda, Mississippi’den Batı Virginia’ya ve Minnesota’ya kadar yaklaşık 19 kadar soyguna (bankalar, trenler ve posta arabaları) bulaşmış olabilir. Bunların sonucunda, Jesse’nin yedi ekibi de dahil olmak üzere yaklaşık 20 kişi yaşamını yitirdi. Fakat her şeye rağmen küstah şekilde soygunları sürdürecekti. Güvenlik güçleri ve özel dedektifler, Jesse ve çetesinin sayısız defa etrafını sarmış olsa da yakalamayı başaramadı. Bu başarısız hamleleri Missouri şehrine “Haydut Devlet” sıfatını kazandıracaktı. Bir zamanlar son derece zeki ve garip bir üniversite öğrencisiyken, artık bölgede güçlü bir varlık haline gelmişti. Baba Robert, New Hope Baptist Kilisesi’nin papazı olarak atandığında, üye sayısı sadece 20 idi; yedi yıl ardından bu sayı neredeyse 300’e geldi. 1849’da, Liberty bölgesinde kurulan ve günümüzde hala faaliyet gösteren William Jewell Koleji’nin kurucu mütevelli heyetinde yer aldı. Ancak Robert 1850’de, ailesini ve cemaatini terk ederek California’da bir Clay County partisine katılmayı istedi. Orada iki yıl önce altının keşfedilmesinden bu yana binlerce kişi denizden ve karadan yeni El Dorado’ya akın etmişti. Elbette hepsinin hızlı zenginleşme hayalleri vardı. Fakat Robert James için asıl önemli olan; erkeklerin ruhlarının bu ihtirastan kurtulmasıydı.

You cannot copy content of this page