Erdem Topuz Kimdir? Erdem Topuz Mezarcı

28.02.2023

Tiyatrocu, oyuncu.

1975 yılında İstanbul’da doğdu. Tiyatro oyuncusu, rock müzik grubu Boşluk’un solisti, aynı zamanda Latin ve salon dansları eğitmenidir.

Oyunculuğa ortaokul yıllarında müzikal tiyatroyla başladı. 1997-2003 yılları arasında Şahika Tekand Studio Oyuncuları’nda neostanislavskiyen, gerçekçi, karşı gerçekçi ve meyerholdcu oyunculuk üzerine çalışmalar yaptı.

2002 yılında Dünya Tiyatro Olimpiyatları’na seçilen ilk Türk oyunu olan Antik Yunan klasiği Kral Oidipus’tan uyarlanan ‘Oidipus Nerede?’ oyunuyla profesyonel oldu.

‘Oidipus Nerede?’ oyunuyla Yunanistan Delphi Antik Yunan Uluslararası Tiyatro Festivali, İstanbul Uluslararası Tiyatro Festivali, Japonya Shizuoka Suzuki Uluslararası Tiyatro Festivali, Ankara Uluslararası Tiyatro Festivalleri’nde oyuncu olarak yer aldı.

2004 yılında Studio Oyuncuları’ndan oyuncu ve yönetmen arkadaşı Savaş Mutlu’nun kurduğu Atölye Tiyatrosu’nda çalışmaya başladı.

Nikolay Gogol’un unutulmaz klasiği ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ ile oyunu ilk defa seyircisine merhaba derken bugün 10 yılı geride bırakmış bulunuyor.

Oyun; İstanbul’da, turnelerde ve uluslararası festivallerde 112 kez perde açarken, 2014 Rusya Arkhangelsk Uluslararası Tiyatro Festivali’nde bine yakın Rus seyirciye Türkçe sahnelendi ve Atölye Tiyatrosu olarak Türk tiyatro tarihi için çok anlamlı bir ilki gerçekleştirmiş oldular.

You cannot copy content of this page