Sedef Ecer kimdir? Nerelidir? Sedef Ecer kaç yaşında?

25.02.2023

Sedef Ecer kimdir? Nerelidir? Sedef Ecer kaç yaşında?

Sedef Ecer 30 mayıs 1965’te İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Türk romancı, oyun yazarı ve senaryo yazarı olarak bilinmektedir. Üç yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahneye ilk kez çıkmıştır.

Sinemaya 1968’de “Kader Ayırsa Bile” filmiyle çocuk yıldız olarak başlayan Ecer, Türkiye’de sinema oyunculuğunu 1994 yılına kadar aralıklarla sürdürdü, reklam filmlerinde oynadı. Yaşamına yurt dışında devam etmiştir. Yazarlık tutkusu onu oyun, senaryo ve köşe yazarlığı yapmaya itti. Fransızca yazdığı “Sur le Soil” adlı piyesi,Fransa’nın en önemli tiyatro kurumu, Centre National de Theatre’ın teşvik ve para ödülüne layık görülmüştür. Fransızca dilinde yazmaya ise 2008 yılında başlamamıştır.

O zamandan beri, eserlerine tiyatro ya da büyük festivallerde yer verildi, Türkçe, Almanca, Ermenice, Yunanca, Lehçe ve İngilizce dillerine tercüme edildi. Bunlara örnek olarak, Eşikte adlı eseri Fransız Ulusal Tiyatro merkezinin ve Akdeniz yazarlar birliğinin ödülüne layık görüldü.

Torunlar SACD ödülüne aday oldu ve İstanbul’da üç ağaç Fransız Kültür’e kaydedildi.

Kıyıda adlı eseri, 2011 yılında Guérande Dramatik Tiyatro Metni Yarışması birinciliğini, 2012’de “coup de Coeur des lycéens” ödülünü kazandı, 2013 yılında ise Collidram ve Godot ödüllerine aday oldu.

Türkçe ve Fransızca olmak üzere birçok yazı türünde yazmaktadır. Sedef Ecer Oyuncu olarak yirminin üzerinde uzun metrajlı filmde, tv filmlerinde ve tiyatro oyunlarında oynamış ve birçok ödül ve adaylık sahibidir.

You cannot copy content of this page