Ahmet Yakut Kimdir? Diyarbakır? Ahmet Yakut eşi Kimdir?

25.02.2023

Ahmet Yakut Kimdir? Diyarbakır? Ahmet Yakut eşi Kimdir?

Ahmet Yakut 1984 senesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Kocaeli Gölcüklüdür.

Ahmet Yakut, 17 Ağustos 1999’daki Gölcük depreminde 17 yakınını kaybetmiş. Endüstri Meslek Lisesi mezunu, evli, bir çocuk babası olan Yakut, deprem sonrası bütün hayatını deprem konusuna adamış. Evinde kurduğu küçük bir laboratuvarda uzaydan gelen kızılötesi ışınlar ve uydu görüntüleri ile deprem araştırmaları yapıyor.

Ancak şu anda ikametgahı Başiskelededir. Mesleği elektronik teknisyenliğidir ve İzmit’te bulunan Jeofizik ve yer altı araştırmaları yapan bir mühendislik firmasıdır. Eloktro manyetizmalar ile depremleri önceden tahmin eden bir isim. 1999 senesinde büyük yıkıma sebep olan Gölcük depreminde tam tamına 17 yakınını kaybetmiştir. Lise eğitimini ise yine kendi alanına katkı sağlayabilecek bir endüstri meslek lisesinde tamamlamıştır. Yakut evlidir ve bir çocuğu vardır.

Çok sayıda kaybının ardından çalışmalarına deprem konusunda oldukça yoğunlaşmış. İşte tam da bu yüzden araştırmalarını rahatlıkla yapabilmek adına evine küçük çapta bir laboratuvar kurmuş ve uzaydan gelen kızılötesi ışınlar ve uydu görüntüleri sayesinde deprem ile ilgili araştırmalar yapmakta. Dünya ve Türkiye’de olan birçok depremi bu çalışmaları ışığında 4-5 gün önceden tahmin etmiştir.

Ahmet Yakut ”Bana gerek duyduğum cihazlar temin edilse NASA’dan çok daha önce dünyadaki bütün depremleri öngörebilirim” diyerek iddiasını ortaya atmış.

You cannot copy content of this page