Yalı Çapkını Defne kimdir? Gerçek adı?

24.02.2023

Yalı Çapkını dizisine yeni katılan Defne karakterini Mine Tugay canlandırmaktadır. Dizide Defne karakteri, bir derginin editörlüğünü yapmaktadır.

Yalı Çapkını dizisine yeni katılan Defne karakterini Mine Tugay canlandırıyor. Dizide Defne karakteri, bir derginin editörlüğünü yapmaktadır. Defne karakteri Orhan’ın da eski sevgilisidir. Defne, Orhan (Emre Altuğ) ve Gülgün’ün (Gözde Kansu) okul arkadaşıdır.

MİNE TUGAY KİMDİR?

28 Temmuz 1978 doğumlu olan Mine Tugay, Konyalıdır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi alan Tugay, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi ile ekranlarda yer aldı. Bu okuldan uzaklaştırma alan Mine Tugay, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdi. Gülbeyaz dizisinde rol alan Mine Tugay peş peşe birçok yapımda rol alarak tanınır bir oyuncu haline geldi.

Tugay, Bahçeşehir Üniversitesi’nde İleri Oyunculuk alanında yüksek lisans yaparak eğitimine devam ederken, aynı zamanda “Aşk Her Yaşta” ve “Aliye” dizilerinde rol almıştır. 2006 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2007 yılında Yoldaki Kedi filmindeki performansıyla Sinepark Kısa Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

You cannot copy content of this page