Jessica watson kimdir, wikipelia?

24.02.2023

Jessica watson kimdir, wikipelia? Jessica watson kaç yaşında öldü? Jessica watson öldü mü?

Ölmedi. Böyle bir söylenti Twitterda gündem olduysa da gerçek olmadığı söylenmektedir

Kendisi 29 yaşındadır.

Jessica Watson OAM, 16 yaşında tek başına çevreyi dolaşmayı denedikten sonra Avustralya Nişanı ile ödüllendirilen Avustralyalı bir denizcidir. 18 Ekim 2009’da Sidney’den ayrılan Watson, Atlantik’i geçmeden önce Pasifik Okyanusu’nda ekvatoru geçerek kuzeydoğuya yöneldi. ve Hint Okyanusları

Jessica’nın inanılmaz yolculuğu, yaşadıklarıyla ilgili kitaplara ve belgesellere kaydedildi. Şimdi, Netflix adlı otobiyografisine dayanan bir film yarattı. Gerçek Ruh , oynadığı titanlar aktris Teagan Croft. 3 Şubat 2023’te vizyona girecek olan film setiyle birlikte izleyiciler merak ediliyor: Jessica Watson şimdi ne yapıyor?

Jessica, küresel yolculuğundan önce Los Angeles zamanları neden bu kadar büyük bir mücadeleyi üstlenmeye karar verdi. ‘Kendime meydan okumak ve gurur duyulacak bir şey elde etmek istedim. Ve evet, insanlara ilham vermek istedim. Görünüşüme ve diğer insanların ‘küçük bir kızın’ neler yapabileceğine dair beklentilerine göre yargılanmaktan nefret ettim’ dedi.

2010 yılında yolculuğunun tamamlanmasının ardından Jessica, yaşadıklarını anlatan bir kitap yazdı. Gerçek Ruh , eve döndükten iki ay sonra yayınlandı.

2010 yılında haberlere konu olmuştu.

Avustralyalı 16 yaşındaki Jessica Watson, 7 ayda tek başına tekneyle çıktığı dünya turunu tamamlayarak, dünyayı tek başına, durmadan ve yardımsız dolaşan en genç kişi oldu.

Watson, 10 metrelik “Pembe” teknesiyle 18 Ekim 2009’da yola çıktığı Sydney Limanı’na, 210 gün sonra dönüşünde binlerce kişinin coşkulu alkışlarıyla karşılandı.

Tek başına tekne ile dünya turuna çıkması tepkilere yol açan Watson, 17 yaşına girmesine üç gün kala tamamladığı bu seyahati ile denizcilik ve yelkencilik tarihine geçecek.

You cannot copy content of this page