Ferhan Ademhan kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

01.05.2023

Ferhan Ademhan kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Ferhan Ademhan, 15 Ağustos 1968 tarihinde Mardin’de dünyaya geldi. Ferhan Ademhan, ilk, orta ve lise eğitimini Mardin’de tamamladı.

Ardından Açıköğretim Fakültesi İktisat bölümüne devam eden Ferhan Ademhan, iş hayatına baba mesleği olan tarım ve hayvancılık ile erken yaşta atıldı. Kısa bir dönem Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’nin tahmil tahliyesi ve nakliye işlerini yapan başarılı iş adamı, nakliye işine devam ederken petrol sektörü ile tanıştı.

Ferhan Ademhan, İzmir başta olmak üzere birkaç değişik ilimizde, 20 yılı aşkın bir süredir petrol işi ile ilgilenmektedir. Yedi ülkeye ihracat yapan bir kozmetik fabrikası bulunan Ademhan, Mardin’in tek televizyon kanalı olan Kanal 47’nin de sahibidir.

İran- ve Irak’ta başta petrol olmak üzere inşaat taahhüt işleri ile uğraşan başarılı işadamının, Bağdat ile Tahran’da merkez ofisleri bulunmaktadır.

Ferhan Ademhan, evli ve altı çocuk babasıdır. Yoğun çalışma hayatından fırsat buldukça doğayla iç içe yaşamayı tercih eden işadamın hobileri arasında kayak yapmak ve tüplü dalış yapmak da varıdır.

Seyahat etmek ve çalışmak, Ferhan Ademhan’ın da en büyük tutkusudur.

You cannot copy content of this page