Orhan Tatar kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Ne iş yapar?

06.02.2023

Orhan Tatar kimdir. nerelidir? Kaç yaşında? Ne iş yapar?

Sivas Cumhuriyet üniversitesi öğretim görevlilerinden.

Cumhuriyet üniversitesi mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü hocalarından, Profesör Doktor.

28 Ocak 1965 tarihinde Sivas’ta dünyaya geldi.

Türk Yerbilimleri Dergisi’nin Başeditörlüğünü yaptı.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar TÜBİTAK Başkanlığı tarafından, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Akademik Dergiler Müdürlüğü’nce yayımlanan Türk Yerbilimleri Dergisi’nin Başeditörü olarak 2 yıl süreyle görevlendirildi.

EĞİTİM

Adana Çukurova Üniversitesi mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde Lisans tahsili yaptı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans, İngiltere University of Keele’de ise doktora eğitimini gördü.

Cumhuriyet Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim görevlilerinden Gülcan Tatar ile evli olan Orhan Tatar, bir erkek çocuğu babasıdır.

6 şubat 2023 güncelleme

AFAD Müdürü Orhan Tatar: Resmi açıklamalara itibar edelim, AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, artçıların sürdüğünü şimdiye kadar bölgede en büyüğü 6.6 olmak üzere 32 artçı deprem meydana geldiğini belirtti.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, açıklamalarda bulundu.
Elazığ’da kırılmayan fay kırıldı

Tatar, “Resmi açıklamalar dışında diğer açıklamalara itibar etmeyin. Artçı sarsıntıların büyüklüğü 6’nın üzerine çıkmış durumda. Deprem çok geniş bir coğrafyaya yayılmış durumda. Deprem sonrası vatandaşlarımıza çağrımız evlerden uzak dursunlar. AFAD’ın tüm birimleri bölgeye intikal etmiş durumda. Bölge can kayıpları olduğu bilgisi bize de geliyor. Elazığ depreminde kırılmayan fayın kırıldığını düşünüyoruz. Artçı depremler oluyor.” ifadelerini kullandı.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından gündeme geldi.

Sivas Cumhuriyet üniversitesi öğretim görevlisi Orhan Tatar, 28 Ocak 1965 yılında Sivas’ta dünyaya gelmiştir. Adana Çukurova Üniversitesi mühendislik fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde okumuştur.

Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar TÜBİTAK Başkanlığı tarafından, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Akademik Dergiler Müdürlüğü’nce yayımlanan Türk Yerbilimleri Dergisi’nin Başeditörü olarak 2 yıl süreyle görevlendirilmiştir.

You cannot copy content of this page