Pınar Aylin Kimdir? Boyu? Annesi kimdir? Pınar Aylin Kaç yaşında? Pınar Aylin’in kocası kimdir?

06.05.2023

Pınar Aylin Kimdir? Boyu? Annesi kimdir? Pınar Aylin Kaç yaşında? Pınar Aylin’in kocası kimdir?

12 Mayıs 1972 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Annesi ilk okul öğretmeniydi. Efe adında bir erkek kardeşi vardır. İlkokula 5 yaşında gidip öğretmen annesinin öğrencisi oldu. İzmir Özel Türk Koleji’nden mezun oldu. Ege Üniversitesi ”İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” bölümü’nde yükseköğrenim gördü. Öğrenci iken TRT İzmir Televizyonu’nda gençlik programları sunmaya başladı. Yükseköğrenimini tamamladıktan sonra Kanal Ege’de kendi programlarını hazırlayıp sundu.

Müzik yaşamı 1994 yılında İstanbul’da başladı. 1995 yılında Raks Müzik’ten ”Ben Bahara Hazırım” adlı ilk albümünü çıkardı. Albümün ilk klibi, bir kamyonetin arkasında çektiği ”Deliler Gibi” idi. Bu klip ile kısa zamanda büyük şöhreti yakaladı. Pınar Aylin Kimdir? Pınar Aylin Kaç yaşında? Bu albümden ”Deliler Gibi” , ”Karar Ver”, ”Ya Sen Gidip De” ve ”Körkütük” gibi şarkıları hit oldu ve kliplendi. İlk albümün getirdiği başarıyla 1. Kral Tv Video Müzik Ödülleri’nde ”en iyi çıkış yapan kadın sanatçı” dalında aday olmuştur. Aynı yıl Altın Kelebek Ödülleri’nde ”en iyi çıkış yapan kadın solist” ödülünü almıştır.

Ben Bahara Hazırım albümü yıl sonunda 3 milyon 500 bin satmış ve kendi müzik şirketi Raks Müzik tarafından o yılın ”en çok satan altın albümü” ödülünü almıştır. Pınar Aylin Kimdir? Pınar Aylin Kaç yaşında?

You cannot copy content of this page