Gibi dizisi Aylin kimdir? Hazal Kadak Bak kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

27.04.2023

Gibi dizisi Aylin kimdir? Hazal Kadak Bak kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Gibi dizisinin Kafa Nakli adlı bölümünde Yılmaz’ın eski sevgilisi ve Erdi’nin yeni sevgilisi Aylin karakterini genç oyuncu Hazal Kadak Baki oynuyor. Hazal Kadak Baki gelecek vadeden oyuncular arasındadır. 21 Nisan 1991 yılında İstanbul’da doğdu. 2006 yılında Selena dizisinde Dilara karakterini üç sezon boyunca canlandırdı.

Akasya Durağı’nda Nilüfer, Türk Malı dizisinde Kezban karakterlerine bölüm oyuncusu olarak hayat verdi. 2008 yılında Dördüncü Osman dizisinde bir sezon boyunca Hilal karakterini canlandırdı.

Aynı sene Ekol Drama’da diksiyon-dublaj eğitimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon bölümünde okurken 2011-2012 yıllarında Kadir Has Üniversitesi Spor İletişim Sertifika Programı’nı başarıyla bitirdi. 2013 yılında mezun olduktan sonra spor yayıncılığına yönelen Kadak Baki, 2012-20013 yıllarında TRT Spor’da yayınlanan Spor Manşet programında stajını tamamlayıp, İlk Baskı programında muhabirlik ve editörlük yapmıştır. Yine aynı yıllarda Lig Tv’de yayınlanan Tutkumuz Futbol programında editör yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Aynı yıl Sports TV’nin Spor Yayıncılığı Programı’nı da başarıyla bitiren Kadak Baki, 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Pedagojik Formasyon Programını onur öğrencisi olarak tamamlamıştır. 2014-2015 yılları arasında Semiha Berksoy Opera ve Sanat Vakfı’nda Temel Oyunculuk Eğitimi almış ve aynı yıl Aşk ve Günah Dizisinde Zeynep karakterine hayat vermiştir.

2014 yılından beri reklamlarda da yer alan oyuncu Nuhoğlu İnşaat, Ülker Krispi, Sırma Su, Axess, Vatan Bilgisayar, Ülker, Lay’s, Volkswagen, Sütaş, Bim, Vodafone, ING Bank, Finish, Coca-Cola, Kiğılı, Pınar frii, Fairy gibi markalarla çalışmıştır. 2017-2018 yıllarında Şahika Tekand Studio Oyuncularından mezun olmuş, Uluslararası Michael Chekhov Atölyesi’nde modül 1’i tamamlamış, 2019’dan bu yana da Harika Uygur ile İvana Chubbuck metotu çalışmaktadır. Gibi dizisi Aylin kimdir? Hazal Kadak Bak kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Kadak Baki, Kültüral Performing Arts bünyesinde çıkmış ve prömiyerini İKSV tiyatro festivalinde yapmış olan Madam Giyotin oyunda Reji Asistanlığı görevini yürütmüş, 2020 yılında Yaratıcı Drama Yöntemi İle Temel Oyunculuk konulu projesiyle Yaratıcı Drama Eğitmeni olmuştur. Halen İstanbul Drama Sanat Akademisi’nde drama ve çocuklar için kamera önü oyunculuk dersleri vermektedir.

You cannot copy content of this page