İdare mahkemesi adli tatil ne zaman? Adli tatil süreler?

11.10.2023

İdari mahkeme adli tatil var mı? İdare mahkemesi adli tatil ne zaman? Adli tatil süreler? İdare mahkemesi istinaf süresi adli tatil? İdare mahkemesi dava açma süresi adli tatil?

Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemizde İdare mahkemesi adli tatil ne zaman? Adli tatil süreler? sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için İdari mahkeme adli tatil var mı? İdare mahkemesi adli tatil ne zaman? Adli tatil süreler? İdare mahkemesi istinaf süresi adli tatil? İdare mahkemesi dava açma süresi adli tatil? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Danıştay daireleri, bölge idare mahkemeleri ile idare ve vergi mahkemeleri her yıl 20 Temmuz – 31 Ağustos döneminde çalışmaya ara vermektedir. Başka bir deyişle mahkemeler bu dönem içerisinde adli tatil uygulamasında olacaklardır. 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 331. maddesi ile adli tatil ve adli tatilde görülecek işler düzenlenmiş olup 331/4 uyarınca adli tatile rastlayan süreler işlemez. Bu süreler tatilin bittiği günden itibaren üç gün uzatılmış sayılır.

Ancak adli tatilde tüm yargı işleri durmamakta olup, mevzuatta devam edecek olan işler yönünden mahkemeler çalışmaya (duruşma yapmaya, tebligat çıkarmaya, ara kararlar tesis etmeye) devam ederler. Dolayısıyla bu dönem içinde bazı dava ve hukuki başvurular yönünden yasal süreler işlemeye devam etmektedirler. Bu maddeye göre adli tatilde, aşağıdaki dava ve işler görülür: İhtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve delillerin tespiti gibi geçici hukuki koruma, deniz raporlarının alınması ve dispeçci atanması talepleri ile bunlara karşı yapılacak itirazlar ve diğer başvurular hakkında karar verilmesi

Dava açma süresi adli tatile denk gelirse ne olur?

Mali tatil nedeniyle işlemeyen sürenin dikkate alınmasıyla bulunan dava açma süresinin son gününün adli tatile rastlaması halinde süre, adli tatilin sona erdiği günü izleyen günden itibaren yedi gün uzamaktadır.

You cannot copy content of this page