Polislik düz taban dereceleri 2023? Esnek düz taban polisliğe engel mi?

10.10.2023

Polislik düz taban dereceleri 2023? Esnek düz taban polisliğe engel mi?

Emniyet Sağlık Yönetmeliği’nde polis, asker ve bekçi adaylarında aranan sağlık kriterleri açık bir ifadeyle belirtilir. Adaylar ilgili yönetmelik uyarınca muayene edilir ve gerekli şartları taşımayan adaylar diğer aşamaları geçtiği halde sağlık muayenesinden elenebilir.

Düz taban olmak büyük ölçüde spor yapmaya engel olmaktadır. Bu rahatsızlığa sahip olan kişiler daha çabuk yorulur, dengede durmada zorluk yaşayabilir ve yürüyüş bozuklukları görülebilir. Dolayısıyla spor ve diğer aktiviteleri yapmak daha zor ve yorucu olur.

Düz tabanlığın en yaygın sonuçları ayak deformasyonları ve kemik yaralanmalarıdır. Aktif kişilerde hiperpronasyon, bacak boyunca yük transferini değiştirir ve incinme ve stres kırıklarına neden olabilir. Polis Akademisi sağlık yönetmeliği ortopedi ve travmatoloji başlığı A dilimi 12. maddesi uyarınca, düz tabanlık POMEM’de öğrenci olmaya engel teşkil eder. Konjenital (doğuştan) düz tabanlık biri doğduktan sonra normale oranla daha esnek bir orta ayak bölgesine sahip olmaya eğilimli olduğunda, ayağın pronasyonu veya çökmesine bağlı olarak ortaya çıkar.

POLİS DÜZ TABAN DERECELERİ 20203

Düz taban olduğunuzu düşünüp mülakata gitmemezlik etmeyin, öncesinde doktora gitmiş olsanız bile polis olmak istiyor iseniz mülakata başvurun girin ve oradaki uzmanların karar vermesini bekleyin, zira belki de engel olacak derecede değildir düz tabanlık seviyeniz. Düz taban olmak polisliğe , askerliğe ve bekçiliğe engeldir. Ancak esnek düz tabanlık olarak bilinen ‘’Flexible pes planus’’ sağlam olarak kabul edilir ve bu kişiler polis, asker, bekçi olabilir. Bu nedenle düz taban olan kişilerin sağlık muayenesine girmesi ve hekim kontrolünü yaptırması tavsiye edilmektedir.

You cannot copy content of this page