Dr Larin Kayataş kimdir? Larin Kayataş eski hali? Toprak Kayataş eski hali?

21.07.2023

Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemizde Dr Larin Kayataş kimdir? Larin Kayataş eski hali? Toprak Kayataş eski hali? sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Larin Kayataş kimdir? Larin Kayataş erkek hali nasıldı? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

1999 senesinde Gaziantep’te doğdumuştur. Lise eğitiminin ardından ghirdiği sınavdan yüksek bir puan alan ve eğitiminin Tıpl Fakültesi’nde devam ettirmek isteyen Larin Kayataş İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ni kazanmıştır. Bu fakülteden mezun olduktan sonra doktorluk mesleğine başlayan Larin Kayataş cinsiyet değiştirme operasyonu ile kadın oldu. Daha sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmaya başladı. Larin Kayataş daha sonra Genel ahlakı bozduğu iddiası ile görevden men edilmişti. Larin Kayataş dünyaya erkek olarak geldi. Gençlik yıllarını erkek olarak geçiren Larin Kayataş Çekya’da cinsiyet değiştirme operasyonları ile kadın olduğu öğrenildi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile mesleğe başladığının ertesi günü, bir hastane personeli tarafından, CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) şikayet edildiğini, bir ay sonra ise 3 aylık uzaklaştırma aldığını ve en sonunda ‘genel ahlak’ gerekçesiyle meslekten men edildiğini duyurmuştu. Sonrasında men edilen trans doktor Larin Kayataş hakkında Üst Mahkeme kararını verdi. Mahkeme, Kayataş’ın meslekten men edilmesinin hukuka aykırı olduğuna ve görevine iade edilmesine hükmetti.

Trans doktor Larin Kayataş Üst Mahkeme’nin verdiği kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

You cannot copy content of this page