Edgar Şar kimdir nerelidir? Kaç yaşında? Edgar Şar Hayatı, Biyografisi, Edgar Şar kimdir Vikipedi, Kökeni

06.03.2023

Edgar Şar Kimdir, Nerelidir? Kaç yaşında? Edgar Şar Hayatı, Biyografisi? Edgar Şar Kimdir Vikipedi

Arama motorlarında ve web sitemizde Edgar Şar Kimdir nerelidir? Kaç yaşında? Edgar Şar Hayatı, Biyografisi, Edgar Şar kimdir Vikipedi, Kökeni sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Edgar Şar Kimdir nerelidir? Kaç yaşında? Edgar Şar Hayatı, Biyografisi, Edgar Şar kimdir Vikipedi, Kökeni sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

İstanbul merkezli düşünce kuruluşu İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü yönetim kurulunda olan Edgar Şar’ın ermeni olup olmadığı neden merak ediliyor. İsminin farklı olmasından dolayı insanlar bu yönde merak içinde. Edgar miras koruyucusu anlamına gelmektedir ve ismin kökeni İngilizcedir.

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 2013 yılında lisans derecesi ile bitirmiştir. Aynı yıl Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde başladığı yüksek lisans öğrenimini, “Laiklik ve Demokrasi İlişkisi: 2000’lerde Türkiye Örneği” başlıklı teziyle tamamlamıştır ve yine aynı bölümde doktora çalışmalarına başlamıştır. Medyascpe.tv’de yorumcu olarak görev yapan Edgar Şar, İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü’nün (IstanPol) yönetim kurulunda yer almaktadır.

2013 yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü dereceyle bitirerek lisans derecesini almıştır.

Aynı yıl Edgar Şar Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde başladığı yüksek lisans öğrenimini, “Laiklik ve Demokrasi İlişkisi: 2000’lerde Türkiye Örneği” başlıklı teziyle tamamlayarak, aynı bölümde doktora öğrenimine devam etmiştir.

Güncel araştırmalarında otoriterleşme süreçleri, popülizm ve demokratik kurumların bu süreçlerdeki rolü üzerine yoğunlaşmaktadır.

Akademik ilgi alanları arasında laiklik ve demokrasi kuramları, demokratikleşme, Ortadoğu’da din-devlet-toplum ilişkileri, Türkiye siyaseti ve anayasa hukuku bulunmaktadır.

Edgar Şar Medyascope.tv’ye içerik ve yorum desteği sunan Edgar Şar, İstanbul merkezli düşünce kuruluşu İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü’nün (IstanPol) yönetim kurulunda yer almakta.

2013 yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü dereceyle bitirip, lisans derecesini almıştır.

Aynı yıl Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde başladığı yüksek lisans öğrenimini, “Laiklik ve Demokrasi İlişkisi: 2000’lerde Türkiye Örneği” başlıklı teziyle tamamlayan Edgar Şar, aynı bölümde doktora öğrenimine devam etmiştir.

Güncel araştırmalarında otoriterleşme süreçleri, popülizm ve demokratik kurumların bu süreçlerdeki rolü üzerine yoğunlaşmaktadır.

You cannot copy content of this page