Tomris Çetinel kimdir? Tomris Çetinel kızı kimdir? Tomris Çetinel eşi kimdir? Nusret Çetinel Kızını kaybetti

04.11.2022

Tomris Çetinel kimdir? Tomris Çetinel kızı kimdir? Tomris Çetinel eşi kimdir? Nusret Çetinel Kızını kaybetti

Elif Alara Çetinel, Twitter hesabında son mesajını 20 Ağustos’ta paylaşmış ve babasına olan özlemini dile getirmişti…

“1 yıl oldu…
Eski kaşar almıştım o gün sana,ama başka ne aldım hatırlamıyorum…
Bir de gitme dediğini hatırlıyorum… Ve hakkını helal et dediğini…
Evladın babaya ne hakkı olur ki demiştim…
Ne zaman yetim kaldım bilmiyorum…
Ama…
yine de seni çok özlüyorum babam…”

Devlet Tiyatrosu oyuncularından Tomris Çetinel ile 2021 yılında aramızdan ayrılan usta oyuncu Nusret Çetinel’in kızları Elif Alara Çetinel’den acı haber geldi. 26 Ekim’de beyin kanaması geçiren Çetinel, bugün hayatını kaybetti.

Melek Baykal, acı haberi Instagram sayfasından duyurdu.

Anne-kızın fotoğrafını paylaşan Baykal, altına şu notu düştü:

“Allah’ım bu nasıl bir acıdır. Sevgili arkadaşımız Tomris’imiz biricik evladı Alara’yı kaybetti. Üzüntüm sonsuz, ne yazacağımı bilemiyorum. Rabbim Tomris’imize ve sevgili kardeşi Şirin’e dayanma gücü versin, sabır versin. Başka da bir şey diyemiyorum. Huzur içinde uyu güzel insan.

Nusret Çetinel kimdir, Nusret Çetinel neden öldü?

1 yıldır kanser tedavisi gören usta oyuncu Nusret Çetinel, edinilen bilgilere göre Ankara’da evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı Nusret Çetinel, 26 Ocak 1952 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur. Konservatuvara girdiği yıldan itibaren özel ve devlet tiyatrolarında oynadı. 2011 yılında Devlet Tiyatroları’ndan emekli oldu. 1976’dan itibaren TRT televizyonunda dublaj sanatçısı olarak çalıştı.

Rafadan Tayfa, Pembe Panterin Dönüşü, Polis Akademisi, Police Story, Tanrının Zırhı, Jetgiller, Cehennem Melekleri 2, Yıldız Savaşları Bölüm 2 gibi projelerde seslendirme yapan Nusret Çetinel Ayrıca; Eyvah Babam, Bizim Evin Halleri, Sırlar Dünyası, Büyük Buluşma, Yağmurdan Sonra, Yeşeren Düşler, Hakkını Helal Et, Nazlı Yarim, Tek Türkiye, Son Ağa, Unutma Beni, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Hür Adam Öyle Bir Geçer Zaman ki, Muhteşem Yüzyıl, Patron Mutlu Son İstiyor, Sevda Kuşun Kanadında ve İsimsizler gibi yapımlarda rol almıştır. Son olarak Show TV ekranlarında yayınlanan Aşk Ağlatır dizisinde Hikmet karakterine hayat vermişti.

TOMRİS ÇETİNEL KİMDİR? 

21 Ocak 1954’te, İzmir’de doğdu. Türkiye’nin değişik yerlerinde ilk ve ortaokulu okudu. Lise eğitimini Ankara’da, Ankara Kız Lisesi’nde tamamladı. Ankara’da, o zamanki Türk Dil Kurumu’nu tanıdı. Konuşmalara, söyleşilere katıldı.Şairleri, yazarları tanıdı. Hayatının bir bölümünü dinleyip biriktirerek geçirdi. Bu birikimler Tomris Çetinel’i edebiyata, sanata yönlendirdi. Okul hayatı boyunca müsamerelerde görev aldı, edebiyat kolu başkanlıkları yaptı. Şiir dinletileri düzenledi. Okuduğu okulda, Güzel Helena adlı bir oyun sahneye koydu ve Helena’yı oynadı. O yıllarda “gazeteci” olmak istediğinden, konservatuvar tiyatro bölümüne girmek gibi bir düşüncesi olmadı. Sonra tamamen bir tesadüf sonucu tiyatro hayatına girdi. Sınıf arkadaşları arasında, Haluk Bilginer, Derya Baykal, Tamer Levent, Müge Gürman, Ahmet Levendoğlu, Tarık Ünlüoğlu, Yaşar Ersoy, Nihat İleri gibi, daha sonra, profesyonel hayatında her biri usta sanatçılar olacak isimler vardı. Okul sonrası meslek hayatında kendisini karakter oyuncusu olarak tanımladı. Tiyatro sanatını, profesyonel olarak icra etmeye başladığı İzmir Devlet Tiyatrosu’nda ve başka tiyatrolarda hep, karakter rolleri üstlendi.

You cannot copy content of this page