Emel Yurt kimdir? Nereli, kaç yaşında? Emel Yurt eşi kimdir? Emel Yurt Özenç kim, kaç yaşında?

03.11.2022

Emel Yurt kimdir? Nereli, kaç yaşında? Emel Yurt eşi kimdir? Emel Yurt Özenç kim, kaç yaşında?

Rüzgar Gülü, TRT Çocuk’ta yayınlanan bir yarışma programıdır. Programın sunuculuğunu Serkant Özenç ile Emel Yurt yapmaktadır.

Yarışma uzun bir süreliğine ara vermiştir. Ancak ilerleyen zamanlarda tekrar izleyicisiyle buluşma hazırlıkları yapmaktadır.

Yarışma, daha önce başvuru yapıp başvurusu onaylanan çocuk yarışmacılar tarafından soru-cevap eşliğinde oynanmaktadır.

Önce bilgisayar, rastgele bir oyun seçer. Ardından o oyundan sorular gelir. tasözleri oyunu hariç tüm sorularda iki seçenek vardır ve toplam cevaplama süresi de 90 saniyedir. Yarışma sonunda da, toplam doğru cevap sayısına göre çeşitli ödüller verilir.

Emel Yurt kimdir? Nereli, kaç yaşında? Emel Yurt eşi kimdir?

Trt spikeridir.

Trt çocukta ekranlara gelir.

Emel Yurt evlidir, eşinden dolayı soyismi Özenç olmuştur. 1 çocuğu vardır.

Eşinin adı Serkan çocuğunun adı Egedir.

Rüzgar Gülü, TRT Çocuk’ta yayınlanan bir yarışma programıdır. Programın sunuculuğunu Serkant Özenç ile Emel Yurt yapmaktadır.

Serkant Özenç Doğum Tarihi : 1979 Doğum Yeri : İzmir Eğitimi : Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro-Oyunculuk Yabancı Dili : İngilizce Trt İstanbul’da “Hazır mısınız?” ve “Kasaba” adlı programlarda sunuculuk yaptı.

TRT Rüzgar Gülü Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu ve Şartları

TRT rüzgar gülü başvurusu nasıl yapılır araştırmasını bu programı ilgi ile izleyen çocukları için aileleri yapmaktadırlar. TRT Çocuk kanalında yayınlanan bir yarışma programı olan Rüzgar gülü çocukların kültürümüzü ve dilimizi öğrenmelerine önemli katkıda bulunuyor.

Çocukların kitap okumalarını, deyim ve atasözlerini eğlenerek öğrenmelerine yardımcı olan bu yarışmaya neredeyse bütün çocuklar katılmak istiyorlar.

Bu yarışmaya katılmak içinse öncelikle başvuru yapılması gerekiyor. Yoğun şekilde başvuru yapıldığı için aranma süresi bazen uzayabilmektedir.

TRT Rüzgar gülü yarışması için hazırlanmış olan bir internet sitesi bulunmaktadır. Yarışmaya katılım için bu internet sayfasına giriş yapılarak başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Yarışmaya sekiz ile on iki yaş arasında olan çocuklar başvuru yapabilmektedirler.

Çocuğun kendisi ya da ailesi tarafından yapılan başvurular on beş gün içinde değerlendirilmektedir.

Bu süre içinde geri dönüş alamadığınız takdirde yeniden başvurunuzu yapmanız yararlı olmaktadır.

TRT Rüzgar Gülü Başvuru Şartları Nelerdir?

TRT Rüzgar gülü başvuru şartları nelerdir incelendiğinde çocuklar için oldukça kolaylaştırıldığı görülmektedir. Burada önemli olan formda istenen bilgilerin tam ve doğru şekilde girilmesidir.

Aksi takdirde başvurunuz kabul edilse dahi programın size ulaşması dolayısıyla yarışmanız mümkün olmayacaktır.

Her gün 18.30’da TRT Çocuk kanalında yayınlanan bu programı çocuklar ilgi ile takip etmektedirler. Pek çoğu da yarışarak bilgilerini ortaya koymak ve verilen ödülleri kazanmak istemektedir. Tüm çocuklara fırsat eşitliği olması için ülkemizin her şehrinden yarışmacı kabul ediliyor.

Başvuru yapan kişiler yarışmaya canlı bağlanmadan önce sorulan bazı sorulara cevap veriyorlar. Bu sorulara doğru cevap veren çocuklar ise ertesi gün canlı yayına bağlanarak yarışmaya katılabiliyorlar. Yarışmada başarılı olmak isteyen çocukların programı dikkatle izlemeleri, bol kitap okumaları, atasözü ve deyimleri öğrenmeleri tavsiye ediliyor.

TRT Rüzgar gülü başvuru formu dolduran kişilerin şu bilgileri doğru olarak girmeleri gerekiyor.

Çocuğun adı soyadı
Gün ay ve yıl olarak açıkça doğum tarihi bilgisi
Açık adres bilgisi ülke, şehir, sokak gibi bilgilerin net verilmesi gerekiyor
Ebeveyne ait olan telefon ve eposta adresi bilgileri
Ebeveynin adı soyadı

TRT rüzgar gülü başvurusu nasıl yapılır başvuru formu ve şartları

TRT Rüzgar Gülü Başvuru Adresi

TRT Rüzgar gülü başvuru adresi TRT Çocuk kanalının resmi sitesi olarak belirlenmiştir. Yarışmaya başka bir siteden başvurunun yapılması mümkün değildir. TRT Çocuk resmi sitesine girdiğinizde burada bulunan başvuru seçeneğinin üzerine tıkladığınızda form karşınıza gelecektir. Formda istenen bilgileri girmenin ardından ikinci aşamaya geçebiliyorsunuz. İkinci aşamada atasözü göndermek için tekrar aynı bilgileri girmeniz istenmektedir.

Programın en çok sevilen karakteri olan Zıp Zıp tarafından sorulacak soruya cevap vermek için de yeni aşamada bilgiler tekrar giriliyor. Bu aşamada ilave olarak yarışmanızı seçmeniz gerekiyor seçebileceğini yarışmalar arasında tahmin et, hayvanı tahmin et, atasözünü tahmin et, yazarı kim, şifre şehir yer almaktadır. Bu konulardan en çok hangisinde kendinize güveniyorsanız seçiminizi yapabiliyorsunuz. Tüm bu bölümleri doldurduktan sonra ise artık programın sizi aramasını beklemeye başlamanız gerekiyor.
TRT Rüzgar Gülü Yarışması Aranma Süresi

TRT Rüzgar gülü yarışması aranma süresi olarak en fazla on beş gün beklemelisiniz. Bu süre içinde aranmadığınız takdirde ise tekrar başvuru yapma hakkınız bulunuyor. Çocuğunuzun yarışmada kendini sınaması, özgüvenini geliştirmesi ve kazanmanın keyfini yaşayabilmesi için başvuruyu aranana ya da çocuk 12 yaşını geçene kadar yapabiliyorsunuz. Her gün binlerce çocuk tarafından izleniyor olması nedeniyle yarışma programında yer almak kendini göstermek isteyen çocuk sayısı da artmaya devam ediyor. Kısa sürede geri dönüş yapılmayan çocuklarda hayal kırıklığına uğrayabilmektedir.

Çocuğunuzun üzülmemesi ve yarışmaya katılabilmesi için on beş gün içinde aranmadığınız takdirde tekrar başvuru yapmayı ihmal etmemelisiniz. TRT Rüzgar gülü başvuru formu doldurulması sırasında çocuğunuza yardımcı olabilirsiniz. Bu şekilde bilgilerin doğru girildiğinden de emin olabilirsiniz. Eğlendirici, eğitici olan yarışmanın kendine özel sitesi bulunuyor. Bu sitede bulunan mobil uygulamayı indirebilir ve çocuğun program tekrarlarını a izleyebilmesini sağlayabilirsiniz.

You cannot copy content of this page