Charles Cullen kimdir? Gerçek mi? Charles Cullen hikayesi nedir? Charles Cullen Amy Loughren

28.10.2022

Charles Cullen kimdir? Gerçek mi? Charles Cullen hikayesi nedir? Charles Cullen Amy Loughren

Redmayne’in hayat verdiği Charles Cullen karakterinin gerçek hikayesini anlatan The Good Nurse, haliyle Netflix kullanıcılarından yoğun ilgi gördü.

Haberlerde yer alan olayın metni şu şekildedir;

Yaşları 21 ile 91 arasında değişen 40 hastayı öldürdüğünü itiraf hemşire Charles Cullen dehşete düşürdü. Cullen, bakımlarından sorumlu olduğu hastalara yardım etmek yerine öldürmeyi tercih etti. Dünyayı tir tir titreten seri katilin 400 kişiyi öldürdüğüne inanılıyor.

Hemşire Charles Cullen, 16 yıllık kariyeri boyunca yüzlerce kez yaptığı gibi, hastaya damardan ilaç verirken sakince gülümsedi. Ancak hastayı iyileştirmek için tedavi etmiyordu. Bunun yerine ‘heyecan’ için kasıtlı olarak öldürmek amacıyla ölümcül dozda kalp ilacı veriyordu.

Dahmer ve daha pek çok yapımla gerçek hayat hikayelerini film ve dizi haline getirme konusunda master noktasına gelen Netflix, son olarak The Good Nurse adlı filmle gündemde! Başrolünde iki Oscar ödüllü oyuncuyu barındıran The Good Nurse, Jessica Chastain ve Eddie Redmayne ile adeta yıldızlar geçidi!

The Eyes of Tammy Faye ile Oscar’ı kucaklayan Chastain ve The Theory of Everything ve The Danish Girl ile iki kez Oscar alan Redmayne’in yer aldığı filmin konusu şu şekilde:

‘İşi başından aşkın bir yoğun bakım hemşiresi, özverili yeni iş arkadaşından işte ve evde destek alır. Ancak bir hastanın beklenmedik ölümü, şüpheleri bu yeni hemşireye çeker.’ Yayınlandığı an özellikle gerçek bir hikayeden alındığı için yoğun ilgi gören film, 40’tan fazla hastanın ölümünden sorumlu tutulan bir hemşirenin yaşantısına değiniyor.

Dehşet verici bir şekilde, hemşirenin sadece 40 cinayeti kabul etmesine rağmen, yakalanmadan önce 400’e kadar insanın ölümünden sorumlu olduğu düşünülüyor. Korkunç hikaye, Tobias Lindholm tarafından yönetilen, Eddie Redmayne’in New Jersey’li seri katili ve Jessica Chastain’in onu adalete teslim eden hemşireyi canlandırdığı “The Good Nurse” adlı filmle yeniden gündeme geldi.

Bu hafta izleyiciyle buluşması planlanan yeni dramanın arkasındaki gerçek hikayeye ve dünyayı korkutan tir tir titreten seri katile daha yakından bakıyoruz.

You cannot copy content of this page