Ufuk Bayraktar babası kabadayı mı? Cevahir Bayraktar kimdir, gerçek hayatta var mı?

27.10.2022

Ufuk Bayraktar babası kabadayı mı? Cevahir Bayraktar kimdir, gerçek hayatta var mı?

Ufuk Bayraktar’ın başrolünde oynadığı Dayı isimli film Amazon Prime’da uzun zamandır en çok izlenenler listesindeki yerini korurken, filmde hayatı anlatılan Cevahir karakterinin kim olduğu merak konusu oldu. Cevahir, köyde doğmuş büyümüş sonrasında İstanbul’da akrabasının yanına gelmiş burada hayata tutunmaya çalışırken ilerleyen yaşlarda kendini yer altı dünyasında bulmuş bir karakterdir.

Ufuk Bayraktar, 12 Eylül 1981 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Babası Cevahir Bayraktar Trabzonlu olup, annesi Şenel Bayraktar Kilislidir. Ufuk Bayraktar’ın bir abisi ve bir de kız kardeşi vardır. Lise eğitimini Gürsoy Koleji’nde tamamladıktan sonra eğitim hayatını bitirip babasının Cihangir’de işlettiği Firuzağa Kahvesi’nde iş hayatına başlamıştır. Babasının yanında çalışırken 2003 senesinde yönetmeni Zeki Demirkubuz tarafından keşfedilmiş ve Türk televizyon tarihine kazandırılmıştır. Ufuk Bayraktar’ın canlandırdığı Cevahir karakterinin yaşadıkları filmde iyi bir kurguyla anlatılıyor.

İstanbul’un yer altı dünyasında sık rastlanan bir tipleme olan Cevahir karakteri aslında gerçek bir hayat hikayesinin öznesidir. Cevahir gerçek hayatta Ufuk Bayraktar’ın babasıdır. Babasını gerçek adı da yine Cevahir’dir. Şimdilerde Ufuk Bayraktar’ın oğlunun adı Efe Cevahir Bayraktar’dır.

Ufuk Bayraktar’ın babası Cevahir Bayraktar, aslen Trabzonlu’dur. Köyde doğmuş, ilk okul terk, İstanbul’da çocuk yaşta gelmiş akrabasının yanında çalışmaya başlamış sonrasında ise fırtınalı bir hayatın ortasında bulmuş kendini.

You cannot copy content of this page