Hakan Tartan kimdir? Nereli? Hakan Tartan eşi kim? Aynur Tartan Kimdir? Hakan Tartan hangi partili?

23.10.2022

17 Ağustos 2022 günü Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, eski Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Gelecek Partisi’ne katıldı. Tartan’a üyelik rozetini, partinin il ve bölge koordinatörleri toplantısına katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu taktı.

Hakan Tartan kimdir? Nereli? Hakan Tartan eşi kim? Aynur Tartan Kimdir? Hakan Tartan hangi partili?

1961 doğumlu Hakan Tartan, Ergenekon İlkokulu, Tevfik Fikret Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nden mezun oldu.

Aynı üniversitede Sosyal Politika, Sosyal Diyalog ve AB Uygulamaları konusunda yüksek lisans ve doktora yaptı.

Milliyet, Hürriyet, Sabah, Ateş ve Star Gazetelerinde muhabirlik, yöneticilik ve yazarlık görevlerinde bulunan Tartanın 4ü şiir olmak üzere 10 kitabı yayımlandı, 2 oyunu Devlet Tiyatroları`nda sahnelendi.

Hakan Tartan, 1995 ve 1999 yıllarında gerçekleşen genel seçimlerde iki kez İzmirden milletvekili seçildi. 56. Cumhuriyet Hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu.

“İşçiye check-up” uygulamasına, Sosyal Güvenlik Reformunun hazırlanmasına, SSK Hastanelerinin altyapısının güçlendirilmesine, sağlık sisteminin geniş halk kesimlerine hızlı ve etkin götürülmesine, Bulgaristan`la yapılan karşılıklı sosyal güvenlik anlaşmalarına katkı sağladı.

Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği görevini yürütürken 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde CHPden Konak Beledeyi Başkanlığına aday oldu. Dr. Hakan Tartan, % 60 a yakın rekor oyla Konak Belediye Başkanı seçildi.

TÜLOV Vakfı`nın Kurucu Başkanı.

Evli; Fırat ve Berfin`in babası.

Fransızca ve İngilizce biliyor.

CHP’nin İzmir 1. Bölge aday adaylarından Aynur Tartan İzmir’e hizmet etmek için bu yola çıktığını söyledi. Eşi Hakan Tartan’ın gölgesinde kalmak istemeyen Aynur Tartan, siyasette kendi adıyla var olmak istediğini ifade etti.

Aynur Tartan Kimdir?

Gazetecilik mesleğine erken yaşlarda başlayan Aynur Tartan, girişimci olarak iş hayatına atılmıştır. Fuarcılık, seçim kampanyaları yönetimi, kurumsal imaj çalışmaları gibi iş sahalarında yer alan Aynur Tartan; Bak Mutfakta Kim Var, Bak Mutfakta Hayat Var ve Bak Mutfakta Barış Var isimli 3 kitabın yazarıdır. CNN Türk kanalında ‘Burada Hayat Var’ isimli programı hazırlayıp sunan ve Hürriyet köşe yazarı Aynur Tartan, İzmir Konak ilçesinin eski belediye başkanı Hakan Tartan ile evlidir ve bu evliliğinden Fırat ve Berfin isminde çocuğu var. Aynur Tartan aslen İzmirli’dir.

You cannot copy content of this page