Ümit Özlale kimdir? Nereli? Doğum tarihi? Vikipedi? Prof. Dr. Ümit Özlale eşi kimdir?

04.02.2023

Prof. Dr. Ümit Özlale kimdir? Nereli? Doğum tarihi? Vikipedi? Prof. Dr. Ümit Özlale eşi kimdir?

Lisans eğitimini 1995 yılında O.D.T.Ü. İktisat Bölümü’nde tamamlayan Ümit Özlale, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Boston College’de tamamlayarak 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır.

2006 yılında Yüksek Öğretim Kurumu’ndan doçentlik derecesini alan Ümit Özlale, akademik çalışmalarının yanında T.C. Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü’nde danışman olarak çalışmış, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürütmüştür.2010 yılından bu yana TEPAV’da çalışan Özlale, Vakıf büyesinde faaliyet gösteren Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy – TRIPP)’nün Direktörü’dür.Özlale ayrıca, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanı’dır.Ümit Özlale, 2011 yılında Profesör oldu.

Özkale; Meral Akşener’e en yakın çalışma ekibinin içinde yer alıyor.

Ümit Özlale İyi Partili siyasetçilerden biridir. ihtisas alanı ise ekonomidir. ODTÜ mezunu olan Özlale, İyi Parti’nin kalkınmayla alakalı bölümünün başında bulunuyor. Özlale, İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yapıyor.

Lisans eğitimini 1995 yılında O.D.T.Ü. İktisat Bölümü’nde tamamlayan Ümit Özlale, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Boston College’de tamamlayarak 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır.

2006 yılında Yüksek Öğretim Kurumu’ndan doçentlik derecesini alan Ümit Özlale, akademik çalışmalarının yanında T.C. Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü’nde danışman olarak çalışmış, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürütmüştür.2010 yılından bu yana TEPAV’da çalışan Özlale, Vakıf büyesinde faaliyet gösteren Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy – TRIPP)’nün Direktörü’dür. Özlale ayrıca, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanı’dır. Ümit Özlale, 2011 yılında Profesör olmuştur.

Eğitim

Doktora

Boston College, Economics, 2001

Yüksek Lisans

Boston College, Economics, 1998

Lisans

ODTÜ, Economics, 1995

Araştırma

Makaleler (seçilmiş):

• “Oil prices and current account: A structural analysis for the Turkish economy”, with Didem Pekkurnaz, Energy Policy 38, 2010, pages 4489-4496.

• “Coordination Between Monetary Policy and Fiscal Policy for an Inflation Targeting Emerging Market”, with Zelal Aktaş and Neslihan Kaya, Journal of International, Money and Finance 29, 2010, pages 123-138.

• “Exchange Rate Regimes and Pass-Through: Evidence from the Turkish Economy”, with Hakan Kara,Burç Tuger, Hande Tuger and Eray Yücel. Contemporary Economic Policy, 25:2, 2007, pages 206-225.

• “Estimating Output Gap In A Changing Economy”, with Hakan Kara, Fethi Öğünç and Çağrı Sarıkaya, Southern Economic Journal, 74:1, 2007, pages 269-289.

• “Employing Extended Kalman Filter In Measuring Output Gap and Potential Output for the Turkish Economy”, with Levent Özbek,Journal of Economic Dynamics and Control, 29:9, 2005, pages 1611-1622.

• “Price Stability vs. Output Stability: Tales of Federal Reserve Administrations”, Journal of Economic Dynamics and Control, 27:9, 2003, pages 1595-1610.

Kitap Bölümleri ve Raporlar (Seçilmiş):

• ” Türkiye’de bütçe harcamaları: Farklı dağılımların ekonomik büyümeye etkisi”, Koç Üniversitesi / TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu Çalışma Raporu, No: 1603, 2016.

• “Kocaeli’de Sanayi Yapısının Teknolojik Dönüşümü ve İthalat Bağımlılığının Azaltılması için Politika Analizi”, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Desteği ile T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğü Çalışma Raporu, Kasım 2015.

• Regional Investment Climate Assessment for Turkey, The World Bank Project, 2016.

• Measuring Structural Budget Balance for the Turkish Economy, TCMB, 2012.

• Analysis of Pharmaceutical Sector as an Industrial and Health Policy, TÜBİTAK, 2016.

You cannot copy content of this page