Silahla Bazı Atış Teknikleri ve Duruş Pozisyonları

25.10.2021

1 Tabanca elinizde hazır pozisyonda beklerken verilen komut ile bir atış gerçekleştirilir. Amaç doğal nişan hattının kas hafızasına yerleştirilmesidir. Mühimmat tasarrufu sağlamak için 5 kuru tetik / 1 gerçek mermi ile yapmak faydalı olacaktır. Hedeflenen 7mt mesafede 0,8 sn içinde gövde üzerinde isabet sağlamak.


2 Tabanca kılıfta hazır pozisyonda beklerken verilen komut ile bir atış gerçekleştirilir. Amaç kılıftan kütleye doğru biçimde ulaşmaktır. Mühimmat tasarrufu sağlamak için 5 kuru tetik / 1 gerçek mermi ile yapmak faydalı olacaktır. Hedeflenen 7mt mesafede 1,7 sn içinde gövde üzerinde isabet sağlamak. Kişisel görüşüm 1,5 sn hedeflenmelidir.


3 Tabanca elinizde hazır pozisyonda beklerken verilen komut ile iki atış gerçekleştirilir. Amaç mükerrer atışta hızlıca hedefin tekrar nişangahlar içinde  görülmesidir. Hedeflenen 7mt mesafede 1,5 sn içinde gövde üzerinde isabet sağlamak.


4 Tabanca elinizde hazır pozisyonda beklerken verilen komut ile beş atış gövdeye bir atış kafaya şeklinde gerçekleştirilir. Amaç mükerrer atışta hızlıca hedefin tekrar nişangahlar içinde görülmesi ve şahlanmaya verilen tepkinin azaltılmasıdır. Hedeflenen 7mt mesafede 5,0 sn içinde gövde ve baş üzerinde isabet sağlamak.


5 Tabanca elinizde hazır pozisyonda beklerken verilen komut ile iki atış bir hedefe ve iki atış diğer hedefe gerçekleştirilir. Amaç aynı anda iki farklı hedef üzerinde nişan alma etkinliğinin artırılmasıdır. Hedeflenen 7mt mesafede 3,0 sn içinde iki farklı gövde üzerinde ikişer isabet sağlamak.


6 Tabanca elinizde hazır pozisyonda beklerken verilen komut ile iki atış hakim elinizle, iki atış tali elinizle yapılarak gerçekleştirilir. Amaç ihtiyaç durumunda tali elinde benzer etkinlikle kullanılmasıdır. Hedeflenen 7mt mesafede 5,0 sn içinde aynı gövde üzerinde dört isabet sağlamak.


7 Tabanca elinizde hazır pozisyonda atım yatağı boş, dolu şarjör takılı beklerken verilen komut ile boş tetik düşürülür, tap-rack manevrasının ardından tek atış gerçekleştirilir. Amaç tap rack manevrasının kas hafızasına yerleştirilmesidir. Hedeflenen 7mt mesafede 3,0 sn içinde gövdede tek isabet sağlamak.
8
Tabanca elinizde hazır pozisyonda (bir ağızda, bir şarjörde) beklerken verilen komut ile iki atış gerçekleştirilir. Sürgü geride kilitlendiğinde şarjör değişimi yapılıp silah kurularak, iki atış daha yapılır. Amaç hızlıca şarjör değişimi yapmaktır. Hedeflenen 7mt mesafede 5,0 sn içinde gövdede dört isabet sağlamak.


9 Tüfek elinizde hazır pozisyonda beklerken verilen komut ile tek atış yapılır, tüfek bırakılıp tabanca ile bir atış gerçekleştirilir. Amaç hızlıca ana ve yardımcı silahlar arasında değişim yapmaktır. Hedeflenen 7mt mesafede 3,25 sn içinde gövdede iki isabet sağlamak.


10 Tabanca kılıfta hazır pozisyonda beklerken verilen komut ile diz çökerek bir atış gerçekleştirilir. Mühimmat tasarrufu sağlamak için 5 kuru tetik / 1 gerçek mermi ile yapmak faydalı olacaktır. Hedeflenen 25mt mesafede 3,25 sn içinde gövde üzerinde isabet sağlamak.

You cannot copy content of this page