Menemen ve Bandırma Ville Maudite mi? Ville Maudite nedir, ne demek? Ville Maudite yerler?

23.12.2022

Menemen ve Bandırma Ville Maudite mi? Ville Maudite nedir, ne demek? Ville Maudite yerler?

Ville Maudite ne demek?

“Lanetli Şehir” anlamına gelen Fransızca terim.

Cezalandırılmış şehir anlamına gelen “vilmodit”te halk toplatılıp şehir dışına çıkartılır. Daha sonra bütün binalar, içindeki eşyalarla birlikte ateşe verilerek yakılır. Bu yangın şehir dışında bekleyen halka da izlettirilir.

Menemen, Türkiye’nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Aliağa ve Foça, güneyinde Çiğli, Karşıyaka ve Bornova ilçeleri, doğusunda Manisa ili, batısında İzmir Körfezi bulunmaktadır. Nüfusu 2020 yılı itibarıyla 186.182 kişidir.

Bandırma (Yunanca: Πάνορμος, Panormos), Marmara Denizi’nin güneyinde, Bandırma Körfezi’nin en iç kısmında merkezlenen Balıkesir iline bağlı bir ilçedir.

Bir ekşi sözlük yazarının iddiası aşağıdaki gibidir. İçerik aynı şekilde paylaşılmıştır.

orijinnal isimli kullanıcı
10.04.2020 12:01 Tarihinde orijinnal isimli kullanıcı aşağıdaki içeriği paylaşmıştır.

“bandırmanın yetiştirdiği en büyük insan atatürk’e isyan eden ve yunanlıların safında yer alan çerkez ethemdir. bu nedenle atatürk’ün gözünde bandırma ville maudite’dir. metropol dahi olsa il olmaması şeklinde cezalandırılmaktadır. sonsuza kadar balıkesir’e bağlı kalacak ve balıkesir tarafından sömürülecektir. dahası çerkez ethem ve 46 kişilik avanesi türkiye cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmış ve sınırdışı edilmiştir. sonuç olarak bandırma lanetli bir şehirdir. yani ville maudite.”

You cannot copy content of this page