Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet ne demek? Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet kimin sözü?

13.05.2023

Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet ne demek? Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet kimin sözü?

Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemizde Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet ne demek? Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet kimin sözü? sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet ne demek? Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet kimin sözü? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

1908 yılı Temmuz ayında memleketin her köşesinden yükselen “Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” sloganı açıklakmak gerekirse TDK’ya göre İstibdat; hak ve özgürlük tanımayan sınırsız monarşi, despotluk, despotizm anlamına geliyor. Hürriyet (İngilizce: Deliverance), kelime anlamıyla “bağımsızlık”tır. Teslimiyetin, kulluğun ve belirlenmenin olmadığını gösterir. Bağımsızlık anlamında, hiçbir baskının bulunmadığını ifâde ederek olumsuzlukların bulunmadığını belirtir. Bu çerçevede, kişinin kendisi olduğu anlatılmak istenir.

“Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” Osmanlı padişahı II. Abdülhamit’e karşı 1908’de isyan edenlerin öne çıkardığı bir slogandı. İkinci Abdülhamit’in hüküm sürdüğü yıllar ‘istibdat (baskıcı, tek adam yönetimi) dönemi’ diye de adlandırılıyor.

You cannot copy content of this page