Ali Cabbar kimdir? Nerelidir? Ali Cabbar kaç yaşında, ne iş yapar? Ali Cabbar Hikayesi? Sözleri?

Sanatçı Ali Cabbar, İstanbul’da doğdu, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun oldu, 1980 Darbesi’nden sonra siyasi tutuklu olarak üç yılını askeri cezaevinde geçirdi. 80’lerin sonundan bu yana yurtdışında yaşıyor, çalışmalarını halen Brüksel’de sürdürüyo

04.06.2023

Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemizde Ali Cabbar kimdir, nerelidir? Ali Cabbar kaç yaşında, ne iş yapar? sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Ali Cabbar kimdir, nerelidir? Ali Cabbar kaç yaşında, ne iş yapar? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

İstanbul doğumlu Ali Cabbar, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu.

1987’de İstanbul’da, 1989’da Melbourne’da açtığı ilk sergilerinden bu yana birçok işinin öznesi kendisidir. Yapı Kredi Kültür Sanat’daki 2010 tarihli “Huzursuz Gölge” sergisi Türkiye’nin politik geçmişiyle kişisel hesaplaşmasını yansıtır.

Depo İstanbul’daki 2016 sergisi “Tipsiz,” parti amblemleri ve afişleri yoluyla Türkiye’nin siyasi tarihine grafik bir bakış niteliği taşır. 2019’da Split Güzel Sanatlar Müzesi’nde gösterdiği araştırma odaklı “ELDORADO: A Wor{l}d Game” projesinde, Dolapdere’den yola çıkarak kentsel soylulaştırmada sanatçının rolünü inceler. Aynı yıl İstanbul Adas’ta ilk kez gösterdiği 20 yıllık projesi “MONSTER [ge.net.i.cal.ly.mod.i.fied]”da GDO’lu gıda ürünlerine çağdaş bir Ölü Doğa olarak yaklaşır.

Ali Cabbar, farklı teknikler kullanarak ürettiği işlerinde politik ve sosyal konuları didaktik olmayan bir tonda ele alır. Anlatımını kara mizah ve sembollerle zenginleştirir. Görünenin ardında saklı olanı açığa çıkartması için izleyiciyi kışkırtır. “Son Gergedanı Ben Vurdum”, sanatçının 2007’de Brüksel’deki Magritte Müzesi’ne bitişik parkta gösterdiği “Strawberry Fields” yerleştirmesinin ardından ikinci kentsel alan projesidir.

Görsel Sanatçı Ali Cabbar; Deniz Gezmiş’in 25 yıllık yaşamını tefrikalar halinde fotoroman olarak kendi sitesinde yayımlıyor. “Aşk Olsun Çocuk” adlı fotoromanda Deniz Gezmiş’in hayatıyla birlikte 1940’lardan 1970’lere Türkiye’de ve dünyada dönemin siyasal atmosferine de yer veriliyor. Ali Cabbar “Eğer o ‘arka planı’ anlarsak, yaptıklarının bugün hâlâ ne kadar önemli olduğunun ayrımına varırız.” diyor.

Ali Cabbar ile fotoromanı ve Denizleri konuştuk. Denizler için “Emperyalizme karşı yurtsever, kapitalizme karşı sosyalist, faşizme karşı demokrasi saflarında yerlerini seçtiler” ifadelerini kullanan Ali Cabbar şuna dikkat çekiyor: “Ölümleri üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen, bugün de çok geniş bir kitleyi etkilemeyi sürdürüyorlar.”

You cannot copy content of this page