Pıttık ne demek? Pıttık nedir ne işe yarar? Erzurum? Türkçe? Pıttığına koyim ne Demek Tansu Çiller olayı?

07.06.2023

Pıttık nedir? Pıttık ne demek? Pıttık ne demek Türkçe? Pıttık TDK? Pıttık ne demek Ekşi sözlük ? Pıttık ne demekErzurum? Pıttık nedir ne işe yarar? Pıttık ne demek? Erzurum? Türkçe? Pıttığına koyim ne Demek Tansu Çiller Pıttık ne demek olayı?

Pıtık 1. Husyelerinden ameliyat olmuş erkek. 2. Kadınların, kız çocuklarının dişilik organı.

Pıttık Türk Dil kurumunun “derleme sözlüğü”ne göre Gümüşhane, Erzincan ve İçel ağızlarında “kadınlık organı” yerine kullanılan sözcüktür. Aynı zamanda Türk dil kurumunun “derleme sözlüğü”ne göre aynı anlamdaki pıddık da Erzurum ve Kars ağızlarında kullanılıyor kadının organı anlamına geliyor.

Anlatılan hikayeye göre;

Tansu çiller Erzurum da miting yaparken ön taraftan münasebetsiz bir adam; “pıttığını yiyim senin” diye bağırır, tansu çiller “pıttığın” anlamını bilmediği için arkasında duran il başkanına “pıttık nedir?” diye sorar, pıttık halk dilinde kadının cinsel organına verilen addır ama adam utandığı için söyleyemez. “Efendim pıttık yöremizde yürek demektir” der. bunun üzerine Tansu Çiller tekrar kalabalığa döner ve…..
-bacınızın pıttığı size feda olsun!!!

Bilimsel olarak;

Vajina, önde üretra ve mesane, arkada ise rektum ve anal kanal arasında uzanan yaklaşık 7-9 cm uzunluğu yapısında bir tüptür. Ancak genel olarak bilinen yönüyle vajina, kadın vücudunda doğumun ya da cinsel ilişkinin gerçekleşmesini sağlayan alan olarak bilinmektedir.

Kadın genital organının pubis ve perine hariç bölümüne vulva denir. Vulva, vajina, idrar çıkış deliği ( üretra ağzı), klitoris, küçük dudaklar (labium minus) ve büyük dudaklardan ( labium majus) oluşur. Bu bölgeye halk arasında vajina demek alışkanlık haline gelmiştir. Ama doğrusu vulva olacak. Vajina, memelilerde dişi genital sisteminin esnek ve kaslı kısmıdır. Vajina, insanlarda vulvadan servikse kadar uzanır. Dış vajinal açıklık normalde kısmen himen adı verilen bir zarla örtülüdür. Dip ucunda serviks (rahim boynu) vajinaya doğru çıkıntı yapar.

You cannot copy content of this page