Ptt il içi aktarma ne demek? Ptt il içi aktarma nerede? Ptt il içi aktarma kaç günde gelir? Ptt kargo il içi aktarma ne kadar sürer?

24.05.2023

Ptt il içi aktarma ne demek? Ptt il içi aktarma nerede? Ptt il içi aktarma kaç günde gelir? İl içi aktarma nedir PTT Kargo? Ptt kargo il içi aktarma ne kadar sürer?

PTT kargoyla gönderilen gönderiler kişilerin göndereceği adrese bağlı olarak teslimat süresini etkileyebiliyor. Genellikle 2 ile 3 iş günü arasında kargoların teslimatı yapılıyor.

İl içi aktarma kargoyu getiren aracın, dağıtımı yapacak olan araca veya merkeze teslim süreci olarak tanımlanır. PTT Kargo “il içi aktarmada” Yani Ürün o ilin deposuna ulaşmıştır ve kısa sürede dağıtıma çıkacaktır.

‘İliçi diğer adrese sevk’ ibaresi PTT’de genellikle yanlış bir dağıtım merkezi tarafından dağıtıma çıkarılan kargonun doğru dağıtım merkezine aktarıldığını anlamına gelir. Yani gönderi yanlış bir dağıtım görevlisi tarafından dağıtıma çıkarılmış ve hata farkedilince doğru dağıtım merkezine doğru gönderilmiş.

Transfer Merkezi’nden transfer merkezine ya da transfer merkezinin bulunduğu ilin dışındaki noktalarda bulunan birimlere kargo götüren yada getiren araçtır.

Aktarma Merkezi sözlük anlamı Gelen yükün/kargoların indirildiği ve varış noktasına göre gidenlerin ise yüklendiği, gün içinde kargoların kısa zaman aralıkları ile saklandığı, araçlar arası yük/kargo transferi yapıldığı işlem merkezleridir.

Gönderinizi 0-600 km arası mesafeler için 1 günde, 600 km ve üstü olan mesafelere ise 2 gün içinde teslim etmekteyiz. Operasyonel olarak standart hizmet alanları dışında kalan, haftanın belirli günlerinde teslimat yapılan mevkii ya da yerleşim birimleri mobil alan olarak tanımlanmaktadır.

Kurye dağıtıma çıktı demek bir nevi “evden ayrılmayın bugün geleceğiz” demek, yaklaşık 1 haftadır kurye dağıtımda görünüyorsa kargonun kaybolduğunu yolda düşürüldüğünü vs…

Aktarmak kelimesi Türkçe’de “Üretilmiş olan bir enerjiyi, başka organlara iletmek.” anlamına gelir.

Aktarmak kelimesi Türkçe’de “Bir tekniğe göre biçimlendirmek, uyarlamak.” anlamına gelir.

Acentelere aktarım yapan merkez.

PTT Kargo dağıtım saatleri, PTT Kargo çalışma saatleriyle aynı olacak şekilde ayarlanmıştır. Buna göre PTT Kargo dağıtım saatleri de öğlen arası vermeyen şubeler için 08:30 ile 17:00 arasında; öğlen arası veren şubelerde ise 08:30 ile 16:30 arasındadır.

You cannot copy content of this page