PTT 180. yıl dönümü 2000 tl dolandırcılığı? PTT 2 bin TL hediye çek mi veriyor?

07.04.2023

PTT 180. yıl dönümü 2000 tl dolandırcılığı? PTT 2 bin TL hediye çek mi veriyor?

PTT ramazan hediyesi doğru değil. PTT tarafından böyle bir açıklama bulunmuyor. Gönderilen mesajda linke tıkanılması ve akabinde 20 kişi ile paylaşılması halinde hediye kazanılacağı iddia edildi. PTT ile hiçbir bağlantısı olmayan “PTT 2 bin TL hediye çeki“, anlık mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla yayılmaya başlanınca, doğruluk ve gerçeklik durumu internet üzerinden sorgulanmaya başlandı. Linke tıklanmasının akabinde belirli aşama ilerlemenin ardından cihazlara virüs bulaşmasına neden olabiliyor.

Bu gibi linke tıklanma durumlarında cihazlara virüs bulaşması kaçınılmaz oluyor.

Belli başlı dolandırıcılık yöntemleri bulunuyor. Bunlardan bazıları şu şekilde:

“Banka dolandırıcılığı”: Bu tür dolandırıcılıklar, banka adına sahte mesajlar göndererek gerçek bir banka işlemi gibi görünürler ve kişilerin banka hesaplarına veya kişisel bilgilerine erişim sağlarlar.

“Kargo dolandırıcılığı”: Bu tür dolandırıcılıklarda, sahte kargo firması mesajları gönderilerek kişilerin kredi kartı bilgileri veya kişisel bilgileri ele geçirilir.

“Numara taşıma dolandırıcılığı”: Bu tür dolandırıcılıklarda, kişilerin telefon numaralarını taşıma işlemleri sırasında sahte mesajlar gönderilerek ele geçirilir ve dolandırıcılara erişim sağlanır.

Bu tür dolandırıcılıklara karşı korunmak için, aşağıdaki önlemler alınabilir:

Bilinmeyen numaralardan gelen mesajlara veya aramalara dikkatli olunmalı ve şüpheli mesajlar hemen silinmeli.

You cannot copy content of this page