Sözlesmeli Öğretmen kadroya geçiş MEB, Öğretmen atamaları 2023

28.03.2023
Sözlesmeli Öğretmen kadroya geçiş MEB, Öğretmen atamaları 2023

Sözlesmeli Öğretmen kadroya geçiş MEB, Öğretmen atamaları 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımına ilişkin bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Özer, öğretmen ataması ön başvurularının 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacağını, atamaların ise 8 Mayıs’ta yapılacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 103 alanda 45 bin öğretmen atamasının 8 Mayıs’ta yapılacağını ve atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puanın esas alındığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin öğretmen atamasını “Son 20 yılda bir defada yapılan ilk ve en büyük öğretmen ataması” ifadeleriyle açıkladı. Eğitim sendikaları ise seçim öncesi atılan bu adımı ‘atama müjdesi’ değil, ‘seçim hamlesi’ olarak yorumladı. Eğitimciler, ücretli ve sözleşmeli öğretmenleri işaret ederek 45 bin öğretmen atamasının da yetersiz kaldığını savundu.

Sözleşmeliye kadro yasasıyla ilgili detaylar gündemini koruyor. Yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelin kamuya geçişine yönelik hazırlanan kanun teklifi geçtiğimiz ay Meclis’e sunuldu. Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemeyle, 4/B maddesi kapsamındakiler, kamu kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personel ile belediyelerde çalışan yaklaşık 200 bin kişinin kadro hakkı elde edeceği hesaplanıyor. 230 bine yakın sözleşmeli öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisi de değişiklikten yararlanacak. Böylece düzenleme kamudaki sözleşmelilerin büyük çoğunluğunu kapsamış olacak.

-4B’li personel
-Vekil, ebe ve hemşireler
-Vekil hatip, müezzin ve kayyumlar
-Mahalli idarelerdeki personel
-Teşkilat kanunlarına dayalı çalışan personel
-Vekil imam
-Kamu dışı aile sağlığı çalışanları
-Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları

You cannot copy content of this page