Asker muayenesi olduktan sonra ne zaman gidilir 2023

09.10.2023
Asker muayenesi olduktan sonra ne zaman gidilir 2023

Muayene Olduktan Sonra Ne Zaman Askere Gidilir? Asker muayenesi olduktan sonra ne zaman Gidilir 2023, Askeri Muayeneden Kaç Gün Sonra Askere Gidilir? Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemiz polis365.com adresinde bu sorulara yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Asker muayenesi olduktan sonra ne zaman gidilir? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Askerlik muayenesi, kişinin nüfusa kayıtlı olduğu il veya ilçedeki askerlik şubesinde yapılır ve askerlik yapacağı yer belirlenir. İlgili askerlik şubesinde belirlenen dönemde gidilmesi gereklidir. Askerlik dönemi belirlenen kişilere, muayene sonrası celp gönderilir. Askerlik dönemi gelen fakat askerliğe başlamayan kişiler, bakaya durumunda nitelendirilir. Muayene ardından 2 hafta sonra belirlenen askeri birliğe gönderilirler. Fakat devre kaybı olarak gönderilmektedirler. Muayeneden sonraki ilk celp döneminde askerliğe başlanır. Celp dönemi seçimi yapılır ve o yıl içerisindeki hangi celp gelirse.

İşin özeti, size 31.01.2023 tarihine kadar muayene olun dendi ise siz Aralık ayında muayene olduktan sonra celp tercihi yaparsınız 2024 Eylül çıkar ise Eylülde gidersiniz, Şubat çıkar ise Şubatta.

Askerlik celp dönemleri bir yılda Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım Aralık aylarında gerçekleşiyor.

Askerlik muayenesi olduktan sonra ne yapılır?

Yükümlü e-Devlet üzerinden Askerlik başvuru bilgilerini girer, fotoğrafını yükler ve bilgileri kaydeder. Böylece süreç başlamış olur. Yükümlü sonraki adımda kesin kayıtlı olduğu aile hekimine gider. Aile hekimi kendi AHBS uygulamasından yükümlüyü Sağlık Bakanlığı sisteminden sorgular. Aile hekimi olumlu raporu girdikten sonra E devletten tercih yapılır. Askerlik celp dönemleri bir yılda Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım Aralık aylarında gerçekleşiyor.

You cannot copy content of this page