Sabri Tekir Kimdir ? Nerelidir? kaç yaşında? Sabri Tekir Saadet Partisi

31.01.2023

Sabri Tekir Kimdir? Nerelidir? kaç yaşında? Sabri Tekir Saadet Partisi

Sabri Tekir, (d. 1951, İlkkurşun, Ödemiş), Türk İktisatçı, Akademisyen ve siyasetçidir. Ege Üniversitesi İktisadi Ticari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü ile Londra Üniversitesi Ekonomi Politikası Bölümünü bitirdi. ABD George Mason Üniversitesi Kamu Tercihi Araştırma Enstitüsü ve İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’ne devam etti. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanlığı, Maliye Teorisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Salihli Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Tiflis International Black Sea Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyeliği, XX. Dönem İzmir Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. On kişilik bir ekiple meydana getirdiği {Faizsiz Yeni Bir Banka Modeli-1987-İSAV} isimli bir kitabı neşrolunmuştur. İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesidir.

Prof. Dr. Sabri Tekir, 1981 yılında İzmir, Ödemiş’te dünyaya gelmiştir.

Eğitimi ve kariyerindeki başarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Sabri Tekir bir dönem Milletvekilliği ve 54. Hükümette Devlet Bakanlığı yapmıştır.

Prof. Dr. Sabri Tekir, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sabri Tekir, aynı zamanda Faizsiz Yeni Bir Banka Modeli isimli bir kitap yayımlamıştır.

Ege Üniversitesi İktisadi Ticari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü ile Londra Üniversitesi Ekonomi Politikası Bölümünü bitirdi.

ABD George Mason Üniversitesi Kamu Tercihi Araştırma Enstitüsü ve İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’ne devam etti. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanlığı, Maliye Teorisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Salihli Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Tiflis International Black Sea Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyeliği, XX. Dönem İzmir Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı.

On kişilik bir ekiple meydana getirdiği {Faizsiz Yeni Bir Banka Modeli-1987-İSAV} isimli bir kitabı neşr olunmuştur. İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesidi

Sabri Tekir Evli ve üç çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Sabri Tekir, 1981 yılında İzmir, Ödemiş’te dünyaya gelmiştir. Eğitimi ve kariyerindeki başarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Sabri Tekir bir dönem Milletvekilliği ve 54. Hükümette Devlet Bakanlığı yapmıştır.

You cannot copy content of this page