Yalı çapkını kitabı Yazarı kimdir? Yalı Çapkını kitabı konusu gerçek hikayesi nedir?

27.01.2023
Yalı çapkını kitabı Yazarı kimdir? Yalı Çapkını kitabı konusu gerçek hikayesi nedir?

Yalı çapkını kitabı Yazarı kimdir? Yalı Çapkını kitabı konusu? Yalı Çapkını hikayesi sonunda ne oluyor? Yalı Çapkını kitabı konusu gerçek hikayesi nedir?

Yalı Çapkını adlı kitap yazar Burhan Cahit’e aittir. Kitabın Dr. Gülseren Budayıcıoğlu ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Yalı Çapkını kitabı, konu olarak çok çapkın olan ve sonrasında aradığı aşkı bulan bir erkeğin yaşamını anlatmaktadır. Yalı Çapkını dizisine uyarlanan kitap ise Gülseren Budayıcıoğlu’na aittir.

Bilindiği üzere Budayıcıoğlu ünlü bir psikiyatr ve yazardır. Öncelikle mesleği boyunca pek çok hastanın tedavi sürecini üstlenen yazar, sonrasında bu sıra dışı hikayeleri kaleme almıştır.

Yalı Çapkını dizisi konusu evlenmek zorunla kalan iki kişinin hikayesini anlatmaktadır. Kitaba göre Korhanlı ailesinin Halis Ağa’sı el bebek gül bebek büyütülen ve çok çapkın olan oğulları Ferit’in evlenmesini ister.

Gaziantepli ailenin büyükleri Antep’e giderek, oğulları için en uygun gelini araştırmaya başlar. Bunun için hamamı tercih eden ailenin kadınları, oğulları için istedikleri geline karar verir. Gelinin ailesine durum açıldıktan sonra, isteme için gün verilir.

Antep’e gelmişken gezmek isteyen Ferit, antep fıstığı alacağı bir dükkanda Seyran’la karşılaşır. Belli etmese de ilk görüşte Seyran’a hayran olur. Güzelliği ile büyülenen Ferit, Seyran’dan aradığı yüzü bulamaz. İsteme günü gelip çattığında Suna çok heyecanlıdır.

Heyecandan eli ayağı titreyen Suna, elindeki tepsiyi olduğu gibi devirir. Utancından koşarak uzaklaşırken, imdadına Seyran yetişir. Seyran’ı görür görmez tanıyan Ferit annesine Suna ile değil Seyran ile evlenmek istediğini söyler. Oğlunun bu söylemine şok olan kadın, utana sıkıla konuyu Seyran’ın babasına açar. Kazım’ın kabul etmesiyle Seyran ve Ferit resmen nişanlanır.

Ferit, maddi durumu iyi, yakışıklı, kendine güvenen ancak aşka ve evliliğe inanmayan bir gençtir. Seyran ile ilk evlendiğinde ona karşı sevgi duymayan Ferit, Seyran’a aşık olup onun için tüm hayatını değiştirecektir.

Ancak koskoca yalıda tek başına kalan Seyran, kendisini aldatan Ferit’i terk edecek. Ardından Ferit’in çöküşü başlayacak. İflas eden Ferit’in intihar ederek yaşamına son vereceği söyleniyor.

Zorla evlendirilen Ferit ve Seyran’ın hikayesinin anlatıldığı dizide yaşanan entrikalar da izleyicilerin heyecanını artırdı. Burhan Cahit’in kitabına dayanan dizinin sonunda ne olacağı merak konusu olurken, Yalı Çapkını’nın sonu ortaya çıktı.

Dizinin final bölümünde, iflas eden Ferit yaşamına son verecek. ‘Yalı Çapkını’nın oyuncu kadrosunda, Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir ve Çetin Tekindor, Şerif Sezer, Gülçin Şantırcıoğlu, Emre Altuğ gibi isimler yer alıyor.

You cannot copy content of this page