Dicle Canova kimdir? Aslen nereli? Dicle Canova kiminle evli? Evli mi? Dicle Canova babası kimdir?

BAF-Kıbrıs doğumlu. Lise eğitimini Kıbrıs’ta tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü’nde okudu. Haberciliğe üniversite eğitimi sürerken TRT Radyo Haber’de başladı.

25.01.2023

Dicle Canova kimdir? Dicle Canova Aslen nereli? Dicle Canova kiminle evli? Dicle Canova Evli mi? Dicle Canova babası kimdir?

Dicle Canova @dclcanova kullanıcı adı ile instagramda bulunur. Hesabı gizlidir.

Twitter hesabı @DCLCANOVA kullanıcı adıdır.

Twitter’ı aktif şekilde kullanan Dicle Canova’nın toplamda 38 bin takipçisi bulunmaktadır.

Dicle Canova 1971 doğumlu. Şuanda 52 yaşında. Dicle Canova aslen Kıbrıs Baflı.

Dicle Canova haberciliğe TRT Radyo Haber’de başladı. Akabinde 1995 yılında TGRT Televizyonu’nda önce Cumhurbaşkanlığı sonra da ANAP ve Başbakanlık muhabirliği yaptı.

Sonrasında bir süre Almanya’da meslek eğitim kurslarına katılan Dicle Canova burada sertifika aldı.

1998 yılında BRT’ye, oradan da 1999’da CNN TÜRK’e transfer oldu.

ANAP ve Parlamento muhabirliği yaptı. 2002 seçiminin ardından siyasi muhabirliğine bir de eğitim alanı eklendi.

2007’de Ankara Haber Editörü olan Canova, 2011 yılında CNN TÜRK Ankara Haber Müdürlüğü görevine getirildi. Mayıs 2018’de ise CNN TÜRK Ankara Temsilcisi oldu.

Dicle Canova, CNN Türk’te yayınlanan bir yazıda boş zamanlarında mutfakta vakit geçirmeyi, yemek yapmayı, pasta börek pişirmeyi sevdiğini ve bunların kendisini günlük hayatın stresinden sıyırdığını ifade ediyor.

Sinema ve özellikle Osmanlı’dan Cumhuriyet’e kadar olan döneme dair biyografiler ilgi alanlarından biri.

Fırsat buldukça spor yaptığını, alışveriş yapmaktan da hoşlandığını dile getiriyor. Ayrıca deniz, en büyük tutkularından biri. Hayallerinden biri de Kıbrıs’a gitmek.

Dicle Canova kaç yaşında? Dicle Canova 1971, Baf, Kıbrıs doğumludur. Mesleği Gazetecilik olan Dicle Canova şuanda CNN TÜRK Ankara Temsilcisidir. Lise eğitimini Kıbrıs’ta sürdürdü.

Üniversite eğitimini ise 1989-1993 yılları arasında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü’nde tamamladı.

Habercilik kariyerine üniversite eğitimini sürdürürken TRT Radyo Haber’de başladı. Daha sonra 1995 yılında TGRT Televizyonu’nda önce Cumhurbaşkanlığı sonra da ANAP ve Başbakanlık muhabirliği yapmaya başladı.

1996 yılında Almanya-Hamburg Stüdyoları’nda meslek içi eğitim kurslarına katıldı, televizyon yayıncılığı konusunda sertifika aldı.

1998’de BRT’ye oradan da 1999’da CNN TÜRK’e transfer oldu. ANAP ve Parlamento muhabirliği yaptı. Eğitim Haberciliği dalında iki ayrı ödül aldı.

2018’de yılı itibarıyla CNN TÜRK Ankara Temsilcisi olarak görev yapmakta.

You cannot copy content of this page