iron man canlandıran kimdir? iron man kimdir? gerçek adı? Anthony Edward Stark kaç yaşında?

07.02.2023

iron man canlandıran kimdir? iron man kimdir? gerçek adı? Anthony Edward Stark kaç yaşında? Tony Stark gerçek adı?

Anthony Edward “Tony” Stark 29 Mayıs 1970 Manhattan, New York doğumludur.

Iron Man, Amerika merkezli çizgi roman şirketi Marvel Comics tarafından yayımlanan çizgi romanlarda görülen kurgusal karakter. Gerçek isminin Anthony Edward Stark olmasına karşın daha çok Tony Stark olarak tanınmaktadır.

Tony Stark Süper Kahraman İsmi ile Demir Adam (Iron Man olarakta bilinir) Marvel filmlerinde Dahi, Milyoner, Zampara, Hayırsever ve Teknoloji Dehası Rolünü üstlenmektedir. Demir Adam olmadan önce Silah ve Patlayıcı Madde satıcısı olan Tony Stark bir ticaret sırasında Teroristler tarafından kaçırılıp bir mağrada göğüsünde bir şarapnel ile bomba yapması için bırakıldı yanındaki terorist olmayan Ho Yinsen ile beraber bir kaşış planı olan Demirden Zırhlı, Uçabilen, Silahlı ve Kendi kendine enerji üretebilen ARK Reaktörlü bir Zırh yapan Tony dünya’da eşi benzeri görülmeyen bir şey başararak günümüz Iron Man’ini yapmıştır.

Ayrıca Dünya’nın en güçlü ve sıra dışı kahramanlarından oluşan Yenilmezlerin üyesi ve Stark Industries’nin CEO’sudur. 29 Mayıs 1970’de doğan Tony kendini Avengers: Endgame’de feda ederek Ekim 2023’de tüm evreni kurtarmıştır.

You cannot copy content of this page