İmren Aykut kimdir? İmren Aykut yaşıyor mu? İmren Aykut nerede yaşıyor?

05.03.2023

1940 yılında Kozan, Adana’da dünyaya geldi. Babasının adı Şevket Şadi, annesinin adı Emine’dir. İlkokulu Atatürk, ortaokul ve liseyi Adana Kız Lisesinde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1964 yılında mezun oldu.

İngiltere, Oxford Üniversitesi “İşçi – İşveren İlişkileri” “Endüstri İlişkileri” ve “Sendikacılık” konularında ihtisas yapmıştır. Norveç’te Oslo Üniversitesi “İşçilerin Yönetime Katılımı” konulu bir çalışma programını tamamlamıştır.

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nde “Tahkim ve Arabuluculuk”, İngiltere’de “İşçi Sendikalarının Yapısı ve İşçilerin Eğitimi” konularında incelemeler yapmış, İngiliz İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve Çalışma Bakanlığı’nda çeşitli araştırma ve çalışmalar gerçekleştirmiştir.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde “İşçi Dövizleri ve Türk Ekonomisi Yönünden Analizi” konusunda doktorasını tamamlayarak “Doktor” ünvanını almıştır.

Türkiye Maden – İş Sendikası ile Teksif Sendikasında:(1964-1975) Toplu Sözleşme ve Araştırma Bürosu Müdürü, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. : Endüstriyel İlişkiler Uzmanı(1975-1976) Türkiye Kağıt Sanayi İşverenleri Sendikasında: Genel Sekreter (1976-1983) pozisyonlarında çalışmıştır.

You cannot copy content of this page