Mehmet Ali Kulat Kimdir, Kaç Yaşında? Mehmet Ali Kulat Aslen Nerelidir, Mesleği Ne?

07.05.2023

Mehmet Ali Kulat Kimdir, Kaç Yaşında? Mehmet Ali Kulat Aslen Nerelidir, Mesleği Ne?

1989 yılında Nevşehir Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde öğretmenlik, 1991 yılında Ankara Mamak Muhabere Okulu Yedek Subay Eğitimi sonrasında Zonguldak’ta Yedek Subay Öğretmeni olarak askerlik hizmeti, 1992-2001 Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde Öğretim Üyeliği yapmıştır. Evlidir ve 3 Çocuk babasıdır. Mehmet Ali Kulat, ilk orta ve lise eğitimini Elbistan’da tamamladı. Lisans Eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Yüksek Lisans Eğitimini Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bünyesinde Doktora Eğitimi aldı. 1989 yılında Nevşehir Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde öğretmenlik, 1991 yılında Ankara Mamak Muhabere Okulu Yedek Subay Eğitimi sonrasında Zonguldak’ta Yedek Subay Öğretmen olarak askerlik hizmeti, 1992-2001 Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde Öğretim Üyeliği yapmıştır.

Mehmet Ali Kulat, halen pek çok siyasi parti, kamu kurumu ve özel kuruma danışmanlık yapmaktadır.

Kariyerinde başarı adımları tek tek çıkarak hali hazırda danışmanlık hizmeti veren veren sektöründe oldukça başarılı isimler arasında yer alan Mehmet Ali Kulat Kimdir? merak edilmekte.

1966 Elbistan doğumlu olan Mehmet Ali Kulat 57 yaşındadır ve aslen Kahramanmaraşlıdır. İlk ve orta dereceli eğitimini Elbistan’da tamamladı ve ardından Liseden mezun olduktan sonra lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirdi. Lisansının ardından yüksek lisans eğitimini ise Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı.Ardından Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde doktora eğitimi alarak doktor unvanı kazandı. Eğitim hayatının bitimi ardından 1989 senesinde Nevşehir Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 1991 yılında vatani görevi için gittiği askeriyede Ankara Mamak Muhabere Okulu Yedek Subay Eğitimi sonrasında Zonguldak’ta Yedek Subay Öğretmeni olarak askerlik hizmetinde bulundu.

You cannot copy content of this page