Kom ne demek polis? Kom polis nedir?

24.02.2023

Kom ne demek polis? Kom polis nedir?

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE BAŞKANLIĞI.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız ve bağlı birimleri, bölgesinde ve dünyada yıldızı gün geçtikçe parlayan, potansiyel bir güç ve çekim merkezi haline gelen ülkemizin bu hızlı yükselişine gerekli katkıyı sağlamak için var olan gücüyle çalışmalarını sürdürmekte, aynı zamanda ulusal güvenliği tehdit eden yapılarla da durmaksızın mücadele etmektedir.

            Daire Başkanlığımız;

            15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ Silahlı Terör Örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen menfur darbe girişimine karşı KOM birimlerinde görevli tüm personelimiz tarafından büyük bir özveriyle mücadele edilmiş ve örgütün tüm yönleriyle çökertilmesi için de gerekli çalışmalara hız verilmiştir.

            Bu anlamda ilgili kamu kuruluşları ile gerekli koordinasyon kurularak örgütün özellikle insan kaynakları ve finans ayağının kurutulması için gerekli adımlar atılmış ve atılmaya da devam etmektedir.

FETÖ Silahlı Terör Örgütü ile mücadelenin yanı sıra kamunun barış ve huzurunu esaslı biçimde ihlal ederek haksız menfaat ve çıkar elde eden, ekonomik ve idari yapıyı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen, demokratik normların bozulmasına ve devlet otoritesinin zayıflatılmasına neden olan organize suç örgütlerine karşı etkin bir mücadele sürdürülmektedir.

Bu kapsamda; akaryakıt, tütün mamulleri, alkollü içki, emtia ile kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı gibi kaçakçılık suçlarıyla mücadele, ülkelerin ekonomilerini olumsuz etkileyen yolsuzluk, rüşvet, sahtecilik ve vergi kaçakçılığı gibi mali suçlarla mücadele ile birlikte organize suç örgütleri ve terör örgütlerinin finansman kaynağı olan suç gelirleriyle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir.

Mücadelenin vazgeçilmez unsuru olan eğitim ve ikili iş birliği çalışmalarına kadar çok geniş bir sahada faaliyetlerini yürütmektedir.

Organize suç ve terör örgütlerinin finansman kaynağı olan suç gelirleriyle mücadeleye kararlılıkla devam etmektedir.

            Organize suçlarla mücadelede, gelişmiş risk analizleri, profilleme yöntemleri, örgütlerin tamamını deşifre etmeyi amaçlayan planlı çalışmalar ve modern soruşturma yöntemleri kullanılarak mevzuat hükümleri doğrultusunda hareket edilmektedir.

Kaçakçılık ve organize suçlarla bundan sonraki mücadelemiz, profesyonellik ve kararlılıkla devam edecektir.

You cannot copy content of this page