Emete Ne Demek? Anlamı nedir? Emete isminin kökeni? Emete Gözügüzelli Biyografi

03.02.2023

Emete Ne Demek? Emete isminin kökeni?

Emete isminin TDK sözlüğünde anlamı bulunmamakta olup bereket, bolluk anlamına gelen cümlelerde görülmektedir. Bereket ve bolluk anlamına geldiğinden, Eski Mısır’da prenslere unvan olarak emete verilmektedir.

Aslen Emetullah adının kısaltımıdır, ancak Kütahya’da ve özellikle Emet ilçesindeki yaygınlığı “Emet‘li” anlamında da yorumlanıyor olabileceğini düşündürür. Ar eme(t) “köle kız, cariye” demektir. Abdullah adının dişi eşdeğeri olarak düşünülür.

Emete Gözügüzelli kimdir? Emete Gözügüzelli nereli? Rusya’nın Ukrayna saldırısı sonrası sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sonrası araştırılan isimlerden olan Emete Gözügüzelli Kimdir? Lefkoşe doğumlu olan Emete Gözügüzelli Eşi Kimdir?

Emete Gözügüzelli, 1978’de Lefkoşa’da doğmuştur. Emete Gözügüzelli 44 yaşındadır. Yakın Doğu Üniversitesi Yüksek Lisans Uluslararası İlişkiler bölümünden yüksek şeref diploması ile mezun olan Emete Gözügüzelli, 05.09.1978’de Lefkoşa’da doğdu. Akademisyen ve Deniz Hukuku Danışmanı olan Gözügüzelli, Yüksek Lisans öğreniminin hemen ardından Dışişleri Bakanlığı’na sözleşmeli personel olarak girdi. Bir süre Bakanlık bünyesinde raportör ve ilgili idari işlerde çalıştı.

Emete Gözügüzelli YDÜ Yüksek Lisans Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden yüksek şeref diploması ile mezun oldu.

Dışişleri Bakanlığı’nda müzakere süreçlerinde raportör ve ilgili idari işlerde çalıştı.

Emete Gözügüzelli Twitter’da @e_gozuguzelli kullanıcı adı ile bulunur. 55 bin civarı takipçisi vardır.
Emete Gözügüzelli Twitter açıklama kısmında ” Sen şahit yaz Allah’ım.” yazar.

Emete Gözügüzelli, şu an Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nde öğretim üyesidir. Ayni üniversitede kurulumuna öncülük ettiği Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanıdır. Gözügüzelli ayrıca, Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Koç Üniversitesi Denizcilik Formu Danışma Kurulu üyesidir. Enerji alanındaki çalışmalarını TESPAM ile yürüten Gözügüzelli, ayni kurumun hem danışma kurulu üyesi hemde Turksh Journal of Energy Policy dergisinde hakem olarak görevlidir.

Pek çok dergi ve gazetelerde yayınları ve kitapları mevcuttur. Son olarak BM ve AB onaylı INSPAD Enstitüsü tarafından Barış Büyükelçisi olarak görevlendirilmiştir. İngilizce bilmektedir. Bir çocuk sahibidir.

You cannot copy content of this page