Hacer Foggo kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Hacer Foggo kiminle evli? biyografisi

30.01.2023

Hacer Foggo kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Hacer Foggo biyografisi

Hacer Foggo 4 Aralık 1967 yılında Tokat’ın Zile ilçesinde dünyaya geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü mezunu olan Hacer Foggo ağırlıklı olarak insan kaynakları konularına odaklanan çeşitli gazete ve dergilerde 15 yıl boyunca muhabir olarak çalıştı. 2003 yılından bu yana kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yaptı, 2006 yılında kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle Romanların yerlerinden edildiği Sulukule, Küçükbakkalköy, Kağıthane’de aktivist olarak mahallelinin yanında yer aldı.

Hacer Foggo, Tokat’ın  Zile’de ilçesinde dünyaya geldi. 

1989 yılında gazeteciliğe başlayan Foggo, yaklaşık 20 yıl gazete, dergi ve radyolarda, söyleşiler, işçi-sendika ve insan hakları üzerine yazılar yazdı.

Aynı zamanda sivil toplum alanında çalışmalar yapan Foggo, 2014’te ‘Kentsel dönüşümün perde arkası: Zorunlu göçler” konulu toplantının sunuculuğunu üstlendi.

Foggo, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği gibi derneklerde uzun süre aktif olarak çalıştıktan sonra 2000’li yıllarda İstanbul ve Edirne’de Roman sempozyumu organizasyonunda yer aldı. Foggo aynı zamanda Kırmızı Püskül 1843-1846 Nesturi Katliamı kitabını kaleme aldı. 

Hacer Foggo 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge’de 18. sıradan milletvekili adayı olmasına karşın seçilemedi. 

Foggo, ‘Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucusu olarak çalışmalarına devam ediyor. 

Foggo’nun Twitter’da 50 binden fazla takipçisi bulunmaktadır.

Hacer Foggo, sosya ekonomik nedenlerde okula devam etmeyen, okulu terk eden çocuklara yönelik 2016 yılında Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi’ni kurdu. Pandemii döneminde 18 Mart 2020 tarihinde arkadaşlarıyla birlikte Derin Yoksulluk Ağı’nı kurarak temel ihtiyaçlara ulaşamayan 3 binden fazla aileye gıda, tablet vb. gönderilmesini sağladı.

“SES YILIN KADINLARI 2021” ÖDÜLÜNÜ ALDI

Yerel yönetim, siyasi partiler ve kamu ile derin yoksulluk konusunda toplantılar yaptı, öneriler sundu. Şişli Belediyesi Meclis Üyesi olan Hacer Foggo, ayrıca Genel Merkeze bağlı CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü olarak görevini sürdürmektedir.

You cannot copy content of this page