Barış Muslu kimdir? Barış Muslu nereli? Kaç yaşında? Barış Muslu babası kimdir?

03.01.2023

Barış Muslu kimdir? Barış Muslu nereli? Kaç yaşında? Barış Muslu babası kimdir?

M. Barış Muslu 1975 yılında doğmuştur. Ortaokulu Mersin Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamlamış, Liseye de yine Amerikan Koleji’nde devam ederken yarıda bırakıp ABD’ye gitmiştir.

Barış Muslu Zeynep Tarhan Muslu ile evlidir, çiftin bu evliliğinden Lara isminde bir kızları vardır.

Amerika’da tamamladığı lise eğitiminin ardından Michigan Tech University’de mühendislik bölümünü bitirmiştir.

Barış Muslu ABD’de geçirdiği başarılı eğitim yıllarından sonra Türkiye’ye dönmüş ve eğitimini Koç Üniversitesi’nde İşletme alanında Yüksek Lisans yaparak tamamlamış ve ardından kendi şirketini kurmuştur.

ABD’de geçirdiği süreç içinde kişisel gelişim ve psikoterapiye merak salmış ve NPL (Nörolinguistik Programlama) eğitimi almıştır.

1994 yılında aldığı bu eğitimle beynin işleyişi üzerine farklı araştırmalar yapmış, araştırmaları sonucunda bu işleyişin beden ve ruh sağlığı üzerindeki etkilerine yoğunlaşmıştır.

Hayatının dönüm noktasını yaşayan Muslu, beyin ve bilinçaltı üzerine Yaptığı çalışmalarla yeni bir terapi yöntemi çıkarmıştır.

Bu yöntemin adı NeuroFormat’tır.

Ortaya çıkardığı bu yöntem ile çeşitli metotları harmanlayarak bilinçaltını şekillendirmeye yönelik çalışmalar yapmıştır.

Muslu’ya göre ruhsal ve bedensel bozuklukların nedeni çocukluğumuzda yatıyor olabilir. Dolayısıyla nedeni belirlenemeyen bedensel ve ruhsal problemler için bilinçaltına yoğunlaşılması gerektiğini düşünüyor.

Bilinçaltında yaşanan travmanın saptanıp, gün yüzüne çıkarılarak gerekli tedavi yöntemiyle silinmesi gerektiğini düşünüyor.

Geliştirdiği yöntem ile başarılı sonuçlar elde eden yazar bir terapi merkezi açmıştır.

Barış Muslu ilgilendiği konular üzerinde seminerler vermeye ve konuyla ilişkili kişisel gelişim kitapları yazmaya devam etmektedir.

Barış Muslu halen TV100 kanalında, kendisinin hazırlayıp sunduğu “Beyin Dedektifi” isimli programda, gerçek kişi ve olaylardan oluşan insan hikayeleri ile ekranlara gelmektedir.

Program konukları, hayatlarının kırılma anlarını bu programda anlatmaktadır.

You cannot copy content of this page