Polis mazeret tayinleri ne zaman açıklanacak 2023

15.10.2023
Polis mazeret tayinleri ne zaman açıklanacak 2023

Polis mazeret tayinleri ne zaman açıklanacak 2023

Bilindiği üzere polislerin mazeret ataması tarihleri, atama yönetmeliğinin 3. maddesinde açıkça genel atama dışında “Şubat ve Eylül” aylarında olacağı yazılmaktadır ve bu tarihlerde olmaktadır genelde. Ekim ayına da sarkan işlemler Ekim ayında da devam etmektedir. En son personelin açıklaması şu şekilde olmuştur. “Ülkemiz geneli eş görevi, çocuklarının eğitim öğrenim durumu, engellilik durumu, ailesel durumlar, şehit ve gazi yakını, yaş haddi, sağlık sorunları gibi mazeretleri olan Emniyet Teşkilatı mensuplarımızın atama talepleri yerine getirilmiştir. Çalışmalarımız devam edecektir.”

Atanma talep etmiş olduğum dilekçem ne aşamada?

Dilekçeniz Başkanlığımıza ulaşmış olup değelerlendirmesi devam etmektedir. En yakın atama döneminde(Genel Atama veya Mazeret Atama) olumlu veya olumsuz olarak sonuçlanacaktır. Dilekçenizi PBS.Ben Sistemi üzerinden takip etmeniz gerekmektedir.

Eşimin görevi nedeniyle atanma talebinde nasıl bulunabilirim?

Eşinize ait atama onay belgesi, görev yeri belgesi ve güncel hizmet sözleşmesini mazeretinizi belirtir dilekçe ile göndererek başvuruda bulunabilirsiniz.

Annemin, babamın veya kardeşimin rahatsızlığı nedeniyle nasıl atanma talebinde bulunabilirim?

Annenizin veya babanızın sağlık durumu nedeniyle tek çocuk olmanız veya kardeşinizin sağlık durumu nedeniyle kardeşiniz için tek kardeş olmanız durumunda mahkeme tarafından vasilik kararı almanız halinde atanma talebinde bulunabilirsiniz.

Eşimle boşandık atanma talep edebilir miyim?

Mahkemeden alacağınız kesinleşmiş şerh belgesi ve genelge hükümleri kapsamında yapacağınız (7) il tercihinizi mazeretinizi belirtir dilekçe ile ibraz etmeniz durumunda talebiniz değerlendirilecektir.

Kendimin, eşimin veya çocuğumun sağlık durumu nedeniyle nasıl atanma talebinde bulunabilirim?

Devlet Hastanelerinden veye Devlet Üniversite Hastanelerinden alacağınız 3 Hekim imzalı Sağlık Kurulu Raporu ile dilekçenizi ibraz etmeniz durumunda Sosyal Hizmetler ve Sağlık Dairesi Başkanlığı ile hangi illerde tedavinin mevcut olduğu hakkında kurulacak olan koordinasyon sonucunda talebiniz değerlendirilecektir.

You cannot copy content of this page