Polis Memuru Kendi Memleketinde Görev Yapabilir mi 2023?

20.10.2023

Polis Memuru Kendi Memleketinde Görev Yapabilir mi 2023? Polis Memuru Kendi Memleketinde Görev Yapabilir mi Form? Polis Memuru Kendi Memleketinde çalışabilir mi?

Polis Kendi Memleketine Atanabilir Mi? Bilindiği gibi Emniyet ve Askeri Personel nüfusa kayıtlı olduğu illerde çalışamıyordu. 2013 yılında yapılan değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek haklara sahip olmuştu. Tabi ki bazı şartları vardı, polisin memleketinin büyük şehir olması gerekiyordu, bu şekilde kendi memleketine giden bir çok polis oldu, lakin EGM 2021 yılı itibari ile atamaları yaparken kişileri kendi memleketine göndermemeye başladı. Bununla ilgili herhangi resmi bir yazı görünmese de, pratikte bir çok arkadaş kendi memleketine gidemediğini belirtmektedir.

Polis memurları nüfusa kayıtlı oldukları illere atanamazlar. Ancak bu kural, eğer nüfusa kayıtlı olduğu ilin nüfusu 1 milyon veya daha üzerine ise uygulanmamaktaydı. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte bu kuralda yer alan 1 milyon ibaresi, “büyükşehir” şeklinde değiştirilmiştir. Yani polisin kayıtlı olduğu il büyükşehir statüsünde o ile atanabilecektir.

You cannot copy content of this page